CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτά είναι τα νέα Audi S3! Με 310 ίππους και τετρακίνηση

H Audi αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα νέα της S3 είναι ισχυρότερα, πιο δυναμικά και πιο απολαυστικά οδηγικά από κάθε άλλη φορά. Κάτω από το καπό δεν υπάρχει κάποια έκπληξη αφού υπάρχει ο αναβαθμισμένος 2.0 TFSI με την ισχύ στους 310 PS και τη ροπή στα 400 Nm.

Δίχως να υπάρχει κάποιο σύστημα εξηλεκτρισμού και με τη γνωστή συνταγή του AVS (πλήρης μεταβλητός χρονισμός) η ροπή μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω της μετάδοσης quattro και του κιβωτίου S tronic με τις 7 σχέσεις. Όσο για τις επιδόσεις η Audi ανακοινώνει 4,8 sec για το «0-100» και τελική στα 250 km/h.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα ειδικά διαμορφωμένα οδηγική προφίλ του Drive Select όπως και διάφορες ενισχύσεις και αναβαθμίσεις στο σασί. Η Audi κάνει λόγο για ένα ηλεκτρικό booster που ενισχύει την πέδηση, η ανάρτηση έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, η απόσταση από το έδαφος είναι μικρότερη κατά 15 mm και άλλες S βελτιώσεις.

Εξωτερικά υπάρχουν οι γνωστές S αεροδυναμικές αναβαθμίσεις με μεγαλύτερα σπόιλερ και βοηθήματα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ο χαρακτηριστικός διαχύτης και οι διπλές απολήξεις. Σε σχέση με τα απλά Α3 οι διαστάσεις είναι ελάχιστα αυξημένες, κατά 3 και 4 εκατοστά σε μήκος στα Sportback και Sedan, αντίστοιχα, και κατά 3 εκατοστά σε πλάτος (και για δύο S3).

Στο εσωτερικό τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς S με το χαρακτηριστικό virtual cockpit στις 10,25’’ ή εναλλακτικά το μεγαλύτερο plus στις 12,3’’. H διάθεση των S3 Sportback και S3 Sedan στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο με τιμές πώλησης στην Γερμανία στις 46.302€ και 47.179€, αντίστοιχα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το ξεχωριστό DS7 Crossback 1.5 BlueHDI EAT8 130 PS Rivoli

cars

Οι καλύτεροι τετρακύλινδροι κινητήρες στην ιστορία της αυτοκίνησης

cars

Βελτιωμένο Tesla Model Y καταπίνει στην πίστα τις κορυφαίες Porsche 911 (Video)

cars

Τον Οκτώβριο η πρεμιέρα του εκθαμβωτικού Zagato IsoRivolta GTZ

cars

Η σωστή φροντίδα των μπαταριών Start – Stop

cars

Τo Polestar 2 έχει την μεγαλύτερη δύναμη έλξης

cars

Το Jeep Gladiator Mojave είναι ο βασιλιάς της ερήμου

cars

Toyota Yaris Hybrid: Με 116 PS και κατανάλωση 2,9 λίτρα

cars

Κεντρομήχανο το επόμενο Nissan GT-R

cars