CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτή είναι η ηλεκτρική BMW iX3!

Η BMW μπορεί να ήταν μία από τις πρώτες εταιρίες που λάνσαρε στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (βλ. i3) αλλά έχει μείνει λίγο πίσω στον συγκεκριμένο αγώνα δρόμου. Η διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι τέτοια που της δίνει χρόνο αλλά η γερμανική εταιρία θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα στον εμπλουτισμό της EV γκάμας και το πρώτο μοντέλο που θα ενταχθεί στην οικογένεια, θα είναι το iX3 SUV που έχει ήδη ανακοινωθεί και απλά περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του.

Θα περιμένουμε λίγο ακόμα γι’ αυτό, αλλά μέχρι τότε μπορούμε να δούμε το iX3 παραγωγής καθώς διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του που μας δείχνουν αυτό που σε γενικές γραμμές περιμέναμε. Ένα X3 με στοχευμένες αλλαγές στο κομμάτι του design και κατά συνέπεια, της αεροδυναμικής. Παρατηρούμε για παράδειγμα ότι η χαρακτηριστική “kidney” γρίλια δεν λειτουργεί ως αεραγωγός αφού το ηλεκτρικό powertrain δεν έχει ανάγκη ψύξης ενώ και ο προφυλακτήρας έχει ανασχεδιαστεί πλήρως για την ελαχιστοποίηση του drag. Παρόμοια είναι η εικόνα και στο πίσω μέρος ενώ οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος μοιάζουν όμοιες με αυτές που φορούσε το πρωτότυπο. Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε εικόνες από το εσωτερικό αλλά δεν περιμένουμε και συνταρακτικές αλλαγές σε σύγκριση με την X3, αν εξαιρέσεις τις επιπλέον λειτουργίες που θα προστεθούν στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος infotainment.

Αυτό που γνωρίζουμε πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, είναι ότι το iX3 θα κινείται χάρη σε ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο 286 ίππων και 400 Nm ροπής που θα συνδυάζεται με μία μπαταρία 74 kWh η οποία θα παρέχει αυτονομία της τάξης των 440 χιλιομέτρων. Για περισσότερες πληροφορίες, είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε μέχρι την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jeep Gladiator Overlander Farout Concept. Έτοιμο για περιπέτειες!

cars

Audi e-tron GT. Το ηλεκτρικό μέλλον, μπορεί να είναι και σπορ

cars

Bentley Bacalar. Στη τελική φάση των δοκιμών

cars

Mercedes E Class Coupe 220d. Διαχρονική γοητεία

cars

Η Mercedes-Benz είναι έτοιμη για την EQB.

cars

Βορίδης: Ο πρωθυπουργός έχει αναδείξει την Ελλάδα ως μια δύναμη που πρωταγωνιστεί

cars

Superfast v SVJ v Turbo S. Ξέρεις ποιες είναι. Ποια είναι η νικήτρια όμως;

cars

Κωνσταντινίδης: Η ενόχληση των πολιτών είναι μεγαλύτερη με το Fly Over σταματημένο

Bury

Nissan.  2.300 ηλεκτρικά ταξί  στην Κίνα  

cars