CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτή είναι πιθανόν η τελευταία BMW με χειροκίνητο κιβώτιο

Βρείτε μας στο

BMW Z4

Η αρχή του τέλους για το χειροκίνητο κιβώτιο έχει ήδη ξεκινήσει, με τις περισσότερες εταιρείες να έχουν μοντέλα που δεν διατίθενται καν με αυτή την επιλογή. Εξαίρεση δεν αποτελεί η BMW, μιας και η νέα Z4 είναι πιθανό να αποτελεί το τελευταίο μοντέλο στην ιστορία της που θα εξοπλίζεται με χειροκίνητο σασμάν.

Διαβάστε επίσης: To αυτοκίνητο με στάνταρ αυτόματο σασμάν και προαιρετικό το χειροκίνητο

Ήδη οι Γερμανοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι η BMW M2 είναι το τελευταίο μοντέλο του τμήματος M-Division που θα προσφέρεται ως χειροκίνητο. Πράγματι, κάθε μοντέλο του τμήματος M μετά την M2 θα είναι ή αμιγώς ηλεκτρικό ή υβριδικό. Το ίδιο όμως ισχύει και γενικότερα στη γκάμα της.

Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στις πιο “απλές” εκδόσεις. Ήδη η BMW Σειρά 3, η Σειρά 5 και κάθε νέο SUV που έρχεται στη γκάμα (βλέπε Χ1) προσφέρονται σε όλες τις αγορές αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν. Το ίδιο θα ισχύσει και για την μελλοντική BMW Σειρά 1. Άρα όλα δείχνουν πως η Z4 θα βάλει την “ταφόπλακα” στο χειροκίνητο κιβώτιο.

Πάντως, είναι γεγονός ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Σε πολλές αγορές ανά τον κόσμο, ακόμα και σε μοντέλα που προσέφεραν και τις δύο επιλογές, η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών επέλεγε το αυτόματο. Ήρθε και η ηλεκτροκίνηση, συνεπώς ήταν φυσικό φαινόμενο να ακολουθήσει αυτή η εξέλιξη.

Related Articles

Αποκλειστικά τετρακίνητα και ισχυρότερα τα επόμενα Audi A4/A5

cars

GP Σάο Πάολο: Μία Alpine άρπαξε φωτιά στο parc ferme! (video)

cars

Κορονωϊός: Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και θεωρίες συνωμοσίας

cars

Τα προβλήματα λογισμικού και η έναρξη πωλήσεων του VW ID.3

cars

WRC – Drive for Your Life (βίντεο)

cars

H first class εμπειρία στο εσωτερικό της νέας Mercedes S-Class

cars

Αποκαλύφθηκε η περιορισμένης παραγωγής Alfa Romeo Giulia GTA

cars

Δοκιμάζουμε την χαρισματική Mercedes-Benz GLB 200 163PS 2WD 7G-DCT

cars

Επέκταση εγγύησης των μοντέλων Volkswagen, λόγω Κορωνοϊου!

cars