CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτή η επιβατική έκδοση του VW Τ1 είναι ηλεκτρική!

To κλασικό βαν της Volkswagen, το T1, που είχε παρουσιαστεί πριν από 70 ολόκληρα χρόνια έχει αποκτήσει στην πορεία και μια επιβατική έκδοση ονόματι Samba με πολλές γυάλινες επιφάνειες. Σαν κι αυτό των φωτογραφιών  μας, που είναι μοντέλο του του 1966, κυκλοφόρησε 50 χρόνια στους δρόμους των ΗΠΑ και επέστρεψε διαλυμένο στη Γερμανία. Όπου η Volkswagen Επαγγελματικά το αναπαλαίωσε και σε συνεργασία με την E-Classics το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό.

Ανοίγοντας λοιπόν στο πίσω μέρος το κάλυμμα του κινητήρα δεν υπάρχει πλέον ο αναιμικός boxer αλλά το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του e-UP! που με τα 83 PS του και τα 212 Nm του έχει σχεδόν διπλάσια απόδοση από το επίπεδο σύνολο βενζίνης των 44 PS. Που εξασφάλιζε στο Samba μια τελική ταχύτητα 105 km/h, ενώ τώρα πιάνει άνετα τα 130 και εκεί περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Η μπαταρία έχει τοποθετηθεί στο δάπεδο, είναι 45 kWh και είναι αυτή της βασικής έκδοση του νέου ID.3. Εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 200 km, ενώ σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος με ισχύ 50 kW φορτίζεται μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 40 λεπτά.

Η μετατροπή σε ηλεκτρικό κοστίζει σχεδόν 65.900 ευρώ, ενώ συνολικά το πλήρως αναπαλαιωμένο VW T1 Samba, που επιπλέον έχει και καινούργιες αναρτήσεις μπροστά και πίσω και αναβαθμισμένα φρένα, είναι περίπου 50.000 ευρώ πιο ακριβό σε σχέση με ένα αντίστοιχο με τον boxer στο πίσω μέρος του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Mercedes θα πληρώσει 13 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για τις ανακλήσεις

cars

Στην παραγωγή της Ferrari SF90 Stradale (video)

cars

Το JP Zero είναι αυστριακό super car που βασίζεται στη Lotus Exige

cars

Το εκθαμβωτικό Ρολόι της Bugatti με ενσωματωμένο κινητήρα W16!

cars

Η ανανεωμένη Mercedes E-Class θα είναι στη Γενεύη. Μαζί με τρεις νέες AMG!

cars

Ολοκληρωμένο service Peugeot με 135 ευρώ

cars

H DS «κατεβαίνει» στα πολυτελή sedan

cars

Κόντρα γιγάντων σε ένα γερμανικό ιπποφορβείο (video)

cars

Ποια διάσταση τροχών να διαλέξω για το αυτοκίνητο μου; (Video)

cars