CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτή η Bentley Continental GT είναι φτιαγμένη για παιχνίδια στο χιόνι!

Η Bentley είναι μία εταιρία από αυτές που ζούνε για τους αγώνες. Ιστορικά, η Bentley είναι συνυφασμένη με τον χώρο των motorsports ακόμα και αν τα τελευταία χρόνια απέχει από το προσκήνιο. Υπάρχει φυσικά η αγωνιστική Continental GT3 που λαμβάνει μέρος σε διάφορα πρωταθλήματα αλλά η ενασχόληση της αγγλικής φίρμας με το άθλημα δεν περιορίζεται εκεί. Έχει λάβει μέρος στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak τόσο με την Continental GT όσο και με την Bentayga ενώ τώρα, ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στο Ice Race στο Zell am See της Αυστρίας. Και θα το κάνει με την Continental GT που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Το αγωνιστικό της Bentley έχει υποστεί κάποιες τροποποιήσεις ώστε να προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις του Ice Race αλλά παραμένει “όσο πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής είναι δυνατόν”. Αυτό σημαίνει ότι η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε, τα φτερά φάρδυναν και ότι τοποθετήθηκε ένα σετ Pirelli Scorpion με καρφιά για την μεγιστοποίηση της πρόσφυσης στον πάγο. Επίσης, η Akrapovic παρέχει τη νέα εξάτμιση ενώ στην οροφή παρατηρούμε τόσο τις νέες ράγες όσο και τα επιπλέον φωτιστικά σώματα που συμπληρώνονται από μία ανάλογη προσθήκη πίσω από την γρίλια.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει οι ελάχιστες δυνατές αλλαγές: τα καθίσματα αντικαταστάθηκαν από αγωνιστικά τα οποία συνδυάζονται με τις απαραίτητες ζώνες ασφαλείας ενώ η συγκεκριμένη Continental GT εξοπλίζεται με σύστημα πυρόσβεσης και ένα “half-cage” για λόγους ασφαλείας. Κατά τα άλλα, πρόκειται για μία… “συμβατική” Continental GT και αυτό ισχύει και για τα μηχανικά, όπου ο twin-turbo W12 διατήρησε την θέση του και παρέχει 635 ίππους και 900 Nm ροπής συνδυαζόμενος με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και ένα σύστημα τετρακίνησης. Ότι πρέπει για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις στον πάγο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέες BMW M3 & M4 με εμφάνιση που διχάζει!

cars

Citroen. Διευκολύνει την απόκτηση αυτοκινήτου

cars

Hyundai. Επενδύει συνεχώς στη κινητικότητα

cars

Η Κύπρος στέλνει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

cars

Η Apple βάζει τέλος στα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars

Formula 1: Άνετη πρωτιά Φερστάπεν στη Βαρκελώνη

cars

Το Daihatsu Copen επιστρέφει

cars

Τάρανδος εναντίον Ford Focus Active Sportbreak, σημειώσατε Χ.

cars

Ο Σκαραβαίος – spoiler: Ο Τραχανάς δηλητηριάζεται με φόλα ενώ κυκλοφορεί και βίντεο με κακοποίηση ζώων στο διαδίκτυο

cars