CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτή η Delahaye 175 ανήκε στον Sir Elton John

Πίσω από κάθε σπάνιο, ακριβό και όμορφο αυτοκίνητο κρύβεται συνήθως και ένα αξιόλογο παρελθόν. Το συγκεκριμένο καμπριολέ της Delahaye είναι ένα μοντέλο του 1949 και είχε κατασκευαστεί για έναν Μαχαραγιά της Ινδίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 πωλήθηκε σε ένα Αμερικανό επιχειρηματία και το 1979 στάλθηκε στην Ευρώπη.

Ένα χρόνο αργότερα το αγόρασε ο Sir Elton John ο οποίος το κράτησε στην κατοχή του μέχρι το 1983. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου από το 2001 βρισκόταν στην συλλογή του μουσείου αυτοκινήτου Petersen. Το συγκεκριμένο 175 έχει διανύσει μόλις 2.700 km και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με όλες τις πιστοποιήσεις για την προσεχή δημοπρασία.

Εδώ θα πρέπει να πούμε πως η Delahaye ήταν μια γαλλική εταιρία που είχε ιδρυθεί το 1894 στην Γαλλία από τον Emile Delahaye. Είχε έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα παράγοντας από κινητήρες μέχρι λιμουζίνες της εποχής καθώς και σπορ ή καμπριολέ.

Το 175 είχε παραχθεί την περίοδο 1948-51 σε πολύ λίγες μονάδες και κάτω από το μακρύ καπό του είχε έναν εξακύλινδρο σε σειρά χωρητικότητας 4,5 lt που ανάλογα με την έκδοση απέδιδε 140 με 160 ίππους. Η ισχύς περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου με τέσσερις σχέσεις.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ένα Land Rover Defender για το απόλυτο Σαββατοκύριακο!

cars

Στα τέλη καλοκαιριού ξεκινά η παραγωγή της ηλεκτροκίνητης BMW iX3

cars

1η Σεπτεμβρίου κάνει ντεμπούτο το ανανεωμένο Peugeot 3008

cars

Δοκιμάζουμε το οικονομικό και πρακτικό MINI One D Clubman

cars

Mια Lancia Ypsilon από το μέλλον

cars

Ανανέωση για το Hyundai Kona

cars

Τι έμαθα από την Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης (που δεν πήγα γιατί δεν έγινε)…

cars

Αποκάλυψη στις 15 Ιουλίου για το ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya

cars

Aν η G-Class σας πέφτει ακριβή φτιάξτε ένα Lada Niva 6×6 (Video)

cars