CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτή η Ferrari σε πάει παντού!

Η ιδέα της κατασκευής ενός SUV αρχίζει να ωριμάζει στο μυαλό των ανθρώπων της Ferrari, γεγονός που είναι από μόνο του αρκετό για να πυροδοτήσει μια έντονη φημολογία γύρω από το πρώτο όχημα ελευθέρου χρόνου στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Στα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί μέχρι σήμερα προσθέστε και το ψηφιακό δημιούργημα του Γάλλου σχεδιαστή Jean-Louis Bui, o οποίος ακολούθησε το πρόσφατο παράδειγμα της Ferrari Roma για να χτίσει ένα εντυπωσιακό coupe που χαρακτηρίζεται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις φουτουριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Είναι προφανές ότι η Ferrari GT Cross δεν πατά πάνω στην επιτυχημένη συνταγή της Lamborghini Urus ή της Maserati Levante αλλά επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από την τυπική αρχιτεκτονική ενός πολυτελούς SUV.

Συμβιβασμοί θα υπάρξουν -η τοποθέτηση του κινητήρα στον μπροστινό άξονα είναι ένας από αυτούς- ωστόσο ακόμα και έτσι το ψηφιακό αποτύπωμα του SUV της Ferrari είναι άκρως εντυπωσιακό και απολύτως συμβατό με την υπόλοιπη γκάμα μοντέλων της ιταλικής φίρμας.

Κατά τα λοιπά, η παρουσίας ενός plug-in υβριδικού συνόλου κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του καλλίγραμμου SUV θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, μιας και οι Ιταλοί θα πρέπει να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσαρμοστούν στις ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα παραγωγής του πρώτο SUV της Ferrari, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2021 ώστε να έχουμε κάποια ένδειξη για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η παραγωγή του κι αν τελικά προκριθεί η λύση ενός coupe αμαξώματος ή αν οι Ιταλοί θα κινηθούν εκ του ασφαλούς επιλέγοντας μια συμβατικότερη λύση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα Fiat Panda και 500 εξηλεκτρίζονται

cars

Δεκάδες στρατιωτικές Mercedes G-Class σε τιμή ευκαιρίας

cars

Με νέας σχεδίασης MBUX η επόμενη Mercedes-Benz S-Class

cars

Δέκα τεχνολογίες της F1 που πέρασαν στα αυτοκίνητα παραγωγής

cars

Nissan GT-R 1.400 ίππων αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα (Video)

cars

O όμιλος PSA θα ελέγχει ο ίδιος την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών

cars

Η Porsche ετοίμασε video-διαφήμιση για την Ελλάδα

cars

Η Skoda γιορτάζει τα 125 χρόνια της (video)

cars

Η Dongfeng ίσως μειώσει το ποσοστό της στον Όμιλο PSA

cars