CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτή η Mercedes E-Class είναι ο απόλυτος αυτοκινητικός Φρανκενστάιν

Εξωτερικά δείχνει σαν μια κλασική μεγάλη Mercedes της γενιάς με τον κωδικό W124 που μεσουρανούσε προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και ίσως για τους πιο παρατηρητικούς οι μεγάλοι για την εποχή τροχοί να αποτελούν μια  ένδειξη πως κάτι μπορεί να τρέχει κάτω από το καπό της. Κάτι διαφορετικό από τον εξακύλινδρο των 3.000 cc και των 180 PS με τον οποίο ως 300E έβγαινε από τις πόρτες του εργοστασίου.

Πράγματι κάτι τρέχει με τον κινητήρα αυτής της Mercedes, που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις των μηχανικών της Hartge, της γερμανικής εταιρείας βελτιώσεων που ειδικεύεται στις BMW και τότε έβαζε μεγάλους κινητήρες της εταιρείας του Μονάχου π.χ. στη μικρή Σειρά 3. Αυτό έκανε και στη συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργώντας το απόλυτο αυτοκινητικό υβρίδιο.

Ένα αυτοκίνητο Φρανκενστάιν, καθώς κάτω από το καπό αυτής της οικογενειακής λιμουζίνας βρίσκεται ο εξακύλινδρος, σε σειρά βεβαίως Μ88 της BMW. Και αν δεν σας λέει κάτι ο κωδικός είναι ο κινητήρας που παρουσιάστηκε καταρχήν στη θρυλική Μ1 και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε τόσο στην M635 CSi όσο και στη M5 Ε28.

Και μάλιστα όχι στη στάνταρ εκδοχή του, αλλά με αυξημένη χωρητικότητα στα 3.535 cc (από 3.453) και απόδοση 330 PS και 350 Nm. H Hartge ονόμασε τη συγκεκριμένη Mercedes F1, ενώ κατασκεύασε μια και μοναδική. Κάτι που βέβαια θα ανεβάσει στα ύψη την τιμή της στη δημοπρασία που διοργανώνει η RM Sotheby’s στην Έσση της Γερμανίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To αγωνιστικό ΚΤΜ Χ-Bow για την GT2 έχει πάνω από 600 PS

cars

Ακούστε το νέο Cosworth V12 του Τ.50 στις 8.000 rpm! (βίντεο)

cars

Στο φως το εσωτερικό του ηλεκτροκίνητου Skoda Enyaq

cars

Έως τους 329 ίππους η ισχύς του νέου VW Golf

cars

Δείτε 25 Ford Ranger Raptor να “καταπίνουν” τα ορεινά μονοπάτια της Πίνδου (video)

cars

Με ποιους κινητήρες θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το Hyundai Santa Fe; (video)

cars

Ποια είναι η νέα Bugatti που αγόρασε ο Cristiano Ronaldo;

cars

Στην τελική ευθεία το νέο Hyundai Tucson

cars

To VW Arteon Shooting Brake είναι ένα υπερμεγεθυμένο Scirocco

cars