CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτή η Porsche πάει παντού και κοστίζει… πολλά!

Αντικειμενικά, η Porsche 911 δεν είναι το πρώτο μοντέλο που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν μιλάμε για αγώνες off-road. Όταν όμως ο δημιουργός της δεν είναι άλλος από τον TJ Russell ο οποίος έχει επενδύσει πάρα πολλές ώρες και αρκετά χρήματα στην εξέλιξη της απόλυτης “Baja” 911, τότε να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα είναι απλά κορυφαίο! Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι διαθέσιμο και προς παραγγελία καθώς ο καθένας που έχει στην διάθεση του 380.000-650.000 δολάρια μπορεί να κάνει δική του μία αερόψυκτη 964!

Όλα ξεκινούν λοιπόν με μία 964 Cabriolet (λόγω κόστους και ευκολίας τοποθέτησης του roll-cage) αλλά η μετατροπή της σε αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Τόσο το πλαίσιο όσο και η ανάρτηση πρέπει να ενισχυθούν ώστε να αντέχουν τις καταπονήσεις ενώ ολόκληρο το setup πρέπει να γίνει από το μηδέν για προφανείς λόγους. Μεταξύ αυτών και η αύξηση των μετατροχίων κατά 35,5 εκατοστά, όπως και η αύξηση του μεταξονίου κατά 7,6 εκατοστά. Η Russell Built αντικαθιστά κάθε μέρος του αμαξώματος με νέα, κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά με αποτέλεσμα το βάρος να μειώνεται κατά 180 κιλά ενώ οι τροχοί αποτελούνται από ζάντες Integrale της fifteen52 σε διάσταση 15 ιντσών με ελαστικά Toyo Open Country A/T II.

Στο εμπρός μέρος, η ανάρτηση τοποθετείται απευθείας πάνω στο πλαίσιο και χάρη στα ρυθμιζόμενα coilovers προσφέρει διαδρομή 30,5 εκατοστών ενώ πίσω, αντίστοιχα coilovers προσφέρουν διαδρομή 34 εκατοστών. Μιας που είμαστε στο πίσω μέρος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αναβαθμισμένος, επίπεδος, εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας έχει χωρητικότητα 3,8 λίτρων και προσφέρει απλόχερα τα 365 άλογα με 420 Nm του που περνούν στον δρόμο μέσω του κιβωτίου μίας “απλής” 911 Carrera 4. Η Russell Built προσφέρει την δημιουργία της και με σύστημα τετρακίνησης για τους πλέον σκληροπυρηνικούς. Όσον αφορά στο εσωτερικό δε, η αμερικανική εταιρία έχει δημιουργήσει ένα πολεμικό αλλά ταυτόχρονα πολιτισμένο περιβάλλον που μπορεί να εξατομικευθεί από τον εκάστοτε πελάτη στο εύρος που του επιτρέπει ο τραπεζικός του λογαριασμός.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Citroen Type Holidays: Το όχημα για εναλλακτικές διακοπές

cars

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα έχει παντού την σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό – Ο πολιτισμός είναι κάτι που μας καθορίζει

cars

«Καταιγίδα» κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία – Ξεπερνούν τις 1.500 την ημέρα

Bury

Μοντέλα της Jeep και της Suzuki παραβίασαν τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

cars

Νέο Fiat 500X Sport. Ενδιαφέρον συνδυασμός

cars

Άκουσε για πρώτη φορά τον βρυχηθμό του Nissan Z Proto!

cars

VW. Ένα e-Golf στη ΔΕΘ-Helexpo και Πανελλήνια πρεμιέρα του ID.3 στην 85η ΔΕΘ

cars

Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean. Κάνει την πολυτέλεια, βιώσιμη.

cars

Aston Martin Valhalla. Το υβριδικό supercar των 950 ίππων!

cars