CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτή η Porsche 911 είναι σουρωτήρι. Στην κυριολεξία…

Η Porsche 911 έχει πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο και πολύ θέλουν το δικό τους, το προσωπικό του αυτοκίνητο να είναι όσο το δυνατόν ιδιαίτερο. Ιδανικά μοναδικό. Το τελευταίο είναι μάλλον βέβαιο πως το έχει πετύχει ο Richard King, ένας Βρετανός fan της 911, που έχει στην κατοχή του ένα μοντέλο του 1968. Και για το οποίο η επιθυμία του ήταν να είναι η πιο ελαφριά που υπάρχει.

Έτσι λοιπόν ο King, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εξειδικευμένου στις Porsche συνεργείου με την επωνυμία Karmann Connecting στην πόλη Southend-on-Sea αποφάσισε να κάνει τρύπες. Όπου ήταν δυνατό και εφικτό, καθώς γνώριζε κάθε βίδα του αυτοκινήτου του. Έτσι λοιπόν έκανε την 911 του στην κυριολεξία σουρωτήρι αφαιρώντας συνεχώς μέταλλο. Εννοείται πως κάθε άλλο παρά στην τύχη. 

Το αποτέλεσμα είναι το ταμπλό να είναι διάτρητο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το τούνελ στο κέντρο του αυτοκινήτου. Τρύπες υπάρχουν φυσικά και στα πεντάλ, στους καθαριστήρες και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς. Όπου ήταν αδύνατο να κάνει ο King τις τρύπες του αντικαθιστούσε τα συγκεκριμένα στοιχεία και εξαρτήματα με άλλα πιο ελαφριά.

Με βάση τη λογική αυτή το αμάξωμα είναι από πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα και οι βάσεις του κινητήρα από αλουμίνιο, ενώ το τελικό βάρος της 911 του 1968 έπεσε από τα αρχικά 1.020 κιλά στα 595. Μια εντυπωσιακή μείωση της τάξης του 42%. Η μείωση της ακαμψίας πάντως παίζει να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άλλαξε χέρια η Williams

cars

Plug-in υβριδική έκδοση με 220 PS για την X2

cars

Αυτές είναι οι εικόνες κατοχύρωσης του Aurus Komendant

cars

Η Πλατεία Ομονοίας και το «τερατόμορφον σχέδιον»

cars

Το νικέλιο είναι ο νέος χρυσός, σύμφωνα με τον Elon Musk

cars

Πάνω από τους 800 ίππους η Mercedes-AMG S63e

cars

Πρώτη επαφή με το Lexus LBX

cars

«Αισθάνομαι 20 ετών, θέλω να αποκτήσω παιδί»

cars

Αυτό είναι το ανανεωμένο Mini Countryman

cars