CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτόνομη οδήγηση και σε κακοκαιρία


ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ. ΟΜΩΣ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ MIT ΤΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/2/2020

Τα συστήματα της λεγόμενης αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιούν κάμερες και ραντάρ τα οποία προσφέρουν ένα ικανό αποτέλεσμα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Καθώς χρειάζονται καθαρό πεδίο στο οδόστρωμα και στον περιβάλλοντα χώρο, για να αναγνωρίζουν τις διαγραμμίσεις και τις ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας και να προσαρμόζουν την ταχύτητα και την πορεία του οχήματος, παύουν να είναι αποδοτικά και ασφαλή σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, ομίχλης ή χιονόστρωσης.

Ωστόσο, ερευνητές του τμήματος «CSAIL» («Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory») στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ εξελίσσουν τεχνολογία χάρη στην οποία ένα όχημα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα μπορεί να κινείται χωρίς πρόβλημα με αυτό ενεργοποιημένο και σε κακές καιρικές συνθήκες. Όπως ανακοινώθηκε, οι ερευνητές χρησιμοποιούν τεχνολογία η οποία ανιχνεύει κάτω από την επιφάνεια του δρόμου ή κάτω από οτιδήποτε καλύπτει το οδόστρωμα (π.χ. νερό, χιόνι, λάσπη). Το σύστημα λειτουργεί παλμικά, στέλνοντας ηλεκτρικά σήματα προς τον δρόμο εμπρός από το όχημα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί έναν χάρτη ο οποίος χρησιμοποιείται από το σύστημα αυτόνομης οδήγησης για να κατευθύνει με ασφάλεια το αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

WRC – Drive for Your Life (βίντεο)

cars

Honda XL750 Transalp 2023: Επαναφορά του θρύλου με 90 άλογα!

cars

Πώς να ΜΗΝ καταστρέψεις ένα διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο

cars

Διαθέσιμα τα Audi RS Q3 & RS Q3 Sportback

cars

Fiat All Inclusive: Μεταχειρισμένο με τη σιγουργιά του καινούργιου

cars

Δείτε πώς ο ατμοσφαιρικός V12 της Aston Martin Valkyrie αποδίδει 1.000 PS (Video)

cars

Ο Simon Roberts επικεφαλής της Williams στη Formula 1

cars

Το VW Karmann Ghia έκλεισε τα 65 και παραμένει κομψό

cars

Μήνυση κατά επτά ατόμων για την απόδραση του Carlos Ghosn

cars