CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτός είναι ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας στον κόσμο

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές πρόκειται να φέρουν την επανάσταση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία γεγονός που μας το υπενθυμίζει η παρουσία ενός ηλεκτρικού μοτέρ το οποίο θα μπορούσατε κάλλιστα να κατασκευάσετε στο σαλόνι του σπιτιού σας.

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε ηλεκτρικό μοτέρ αλλά για το ισχυρότερο του πλανήτη, καθώς με βάρος μόλις δέκα κιλών παράγει την ισχύ των 295 ίππων.

Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο βρετανικών εταιρειών, της Eqiupmake και της HiETA, ενώ η ονομασία του πολλά υποσχόμενου project είναι Ampere.

O ηλεκτροκινητήρας των 300 ίππων είναι κατασκευασμένος από μέταλλο, ωστόσο, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει επιτευχθεί η θεαματική μείωση του συνολικού βάρους, ενώ έχει περιοριστεί και η ανάγκη δημιουργίας και χρήσης επιμέρους τμημάτων.

Για την ώρα ο συγκεκριμένος κινητήρας βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο, οι δύο εταιρείες ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Hyundai Elantra είναι ένα τετράθυρο με κουπέ στιλ

cars

To ηλεκτροκίνητο BYD Han έρχεται στη Ευρώπη

cars

Hispano Suiza Carmen Boulogne με περισσότερους από 1.019 ίππους!

cars

Νέες, μειωμένες τιμές για την Skoda Octavia στην Ελλάδα

cars

Τι πρέπει να κάνεις εάν βάλεις λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητό σου

cars

Βόμβα: Αποχωρεί από τη Mercedes ο Toto Wolff!

cars

Πατέντα για αυτόνομο όχημα σήμανσης

cars

Έσπασε το ταμείο η Ferrari F2002 του Michael Schumacher

cars

Το τεύχος Μαΐου του Car and Driver είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά!

cars