CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτός είναι ο τρικύλινδρος δίχρονος κινητήρας της Ferrari! (video)

Σήμερα τα turbo τρικύλινδρα μοτέρ είναι πολύ της μόδας. Ωστόσο, την δεκαετία του 1990 η Ferrari είχε κατασκευάσει ένα τέτοιας διάταξης μηχανικό σύνολο και την είδηση ανέδειξε το κανάλι Drive Tribe (όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο). Ο τρικύλινδρος κινητήρας εντοπίστηκε στο μουσείο της Ferrari στο Maranello και στο τομέα με τα ιστορικά αυτοκίνητα.

Ήταν ένας δίχρονος με χωρητικότητα 1.347 cc με προηγμένη έγχυση καυσίμου και λίπανση, ενώ είχε και υπερτροφοδότηση για μέγιστη ισχύ πάνω από 200 άλογα (134 δίχως τον “κομπρέσορα”. Πραγματικά κάτι το περίεργο όταν εκείνη την εποχή μεσουρανούσαν οι V8 και V12 (όπως και στις μέρες μας, έστω και εξηλεκτρισμένοι).

Τελικά σε τι χρησίμευε αυτό το μοτέρ; Ήταν το πρωτότυπο ένα σκέλος ενός εξακύλινδρου που τότε οι μηχανικοί μελετούσαν με δίχρονο κύκλο καύσης. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν νοείται σήμερα λόγω των πολύ υψηλών εκπομπών ρύπων που έχουν τα δίχρονα μοτέρ.

Πάντως, τέτοιες ειδήσεις μας δείχνουν το επίπεδο έρευνας και εξέλιξης και τα όρια που εξαντλούν τα τμήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών με στόχο την πρόοδο και την καινοτομία. Ακόμη και αν δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δούμε ένα δίχρονο μοτέρ σε μία Ferrari!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

FIAT: Έναρξη εργασιών σε τρία εργοστάσια μόλις παύσει η απαγόρευση

cars

Με αυτόν το ηλεκτροκινητήρα κάθε αυτοκίνητο μετατρέπεται εύκολα σε ηλεκτρικό

cars

Έρευνα: Το ανοιχτό παράθυρο στο αυτοκίνητο βλάπτει σοβαρά την υγεία

cars

Δεν υπάρχει πιο φαρδύ Audi SQ7 από αυτό της Abt

cars

Γιατί αυτή η Ferrari 275 GTB / C είναι τόσο σπάνια;

cars

Hyperion XP-1: Ένα supercar με υδρογόνο

cars

Οι 10 φιναλίστ για το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ελλάδα

cars

Επιδότηση μέχρι και 8.000 ευρώ στα ηλεκτροκίνητα ΤΑΞΙ

cars

Το Suzuki Swift Extreme Concept φτάνει στα άκρα

cars