CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτό είναι το ελληνικό Lada Niva που έχει τρελάνει τον πλανήτη

Το αθάνατο Lada Niva ζει στιγμές δόξας που δεν φανταζόταν ποτέ. Και μάλιστα από ελληνικά χέρια.

Τι να πούμε για το αειθαλές Lada Niva! Ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε εδώ και δεκαετίες, και το οποίο αποτελεί την επιτομή της απλότητας αλλά και της αποτελεσματικότητας.

Αυτός ο συνδυασμός έχει δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό που “ορκίζονται” στο όνομά του και στις σχεδόν απεριόριστες εκτός δρόμου ικανότητές του (όταν δουλεύει…).

Το Niva αποτελεί και πεδίο δόξης λαμπρό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στις μετατροπές. Και παραδείγματα υπάρχουν δεκάδες από όλο τον πλανήτη. Όμως το πιο όμορφο και ξεχωριστό Niva βρίσκεται στην χώρα μας. Και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλο το διαδίκτυο.

Ιδιοκτήτης του είναι ο Βαγγέλης Τσουμάνης από την Ηγουμενίτσα. Το Niva του που βλέπουμε στις φωτογραφίες βρίσκεται σε ιστοσελίδα δημοπρασιών Classic Trader, και έχει περάσει από διαδικασία μηχανικής ανανέωσης πριν φθάσει στο στάδιο που βλέπουμε εδώ.

Πρόκειται για ένα μοντέλο του 2004, με μόλις 4.600 χιλιόμετρα στο κοντέρ μετά το restoration, κάτι που εξηγεί και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι εμφανισιακά είναι οι απίστευτες ζάντες των 22 ιντσών, με ελαστικά 245/30 R22, διάσταση που θα ταίριαζε περισσότερο σε κάποια Lamborghini ή Ferrari παρά σε ένα Lada.

Όλα τα φωτιστικά σώματα έχουν αντικατασταθεί με LED, ενώ υπάρχουν μεταλλική προστατευτική μπάρα εμπρός και σκαλοπάτια για προστασία του χαμηλωμένου αμαξώματος. Υπάρχουν επίσης πρόσθετα στα φτερά για να καλύπτουν τους μεγάλους τροχούς και η ανάρτηση είναι αισθητά χαμηλότερη από ένα κανονικό Niva. Υπάρχουν επίσης και νέα φρένα, με δισκόφρενα παντού και δαγκάνες από την Porsche!

Για το τι συμβαίνει κάτω από το καπό, παίρνουμε μία πρώτη ιδέα από το ψυγείο που καλύπτει μεγάλο μέρος της μάσκας. Εκεί εξακολουθεί να υπάρχει ο πανάρχαιος τετρακύλινδρος της εταιρίας, μόνο που η χωρητικότητά του έχει αυξηθεί στα 1,8 λίτρα, έχει προστεθεί υπερσυμπιεστής, αγωνιστικός εγκέφαλος και δυνατότητα λειτουργίας με τρία καύσιμα (υγραέριο, κανονική βενζίνη και αγωνιστικά καύσιμα).

Στην τελευταία περίπτωση η ισχύς εκτοξεύεται πάνω από τους 300 ίππους, σχεδόν 4 φορές επάνω από τους μόλις 83 ίππους του κανονικού μοντέλου. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου πέντε σχέσεων με το κλασικό σύστημα τετρακίνησης της Lada.

Σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις έχει και το “σαλόνι”, όπου κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα σε κόκκινο δέρμα, ενώ στην κονσόλα έχει προστεθεί μία οθόνη αφής για σύστημα Infotainment.

Υπάρχει επίσης και ένα πολύ δυνατό ηχοσύστημα της Pioneer με υπογούφερ στον χώρο των αποσκευών. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης κλιματισμό, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα και σύστημα κεντρικού κλειδώματος.

Όσο για το κόστος του, ο ιδιοκτήτης του έχει βάλει ως τιμή εκκίνησης τα 35.240 ευρώ. Μοιάζουν πολλά λεφτά, αλλά η ιδέα ενός Niva “φονέα γιγάντων” μοιάζει άκρως ελκυστική. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για μετατροπή από τον τόπο σου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από πότε έχει να πουληθεί Lada στην Ελλάδα;

Που μπορώ να αγοράσω ένα Lada στην Ελλάδα;

Χωρίς αερόσακους και ABS τα Lada

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Related Articles

H Origo παρουσιάζει το τιμόνι του μέλλοντος

cars

Δυσαρεστημένος πελάτης Mercedes ρίχνει AMG G63 από ελικόπτερο (Video)

cars

To νέο Renault Twingo Z.E. έχει υδρόψυκτη μπαταρία και αυτονομία έως 250 km!

cars

Απεβίωσε η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου

cars

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο KIA XCeed 1.0 T-GDi 120 PS

cars

Αυτό είναι το νέο Audi A3 Sportback (Video)

cars

Αυτή είναι πιθανόν η τελευταία BMW με χειροκίνητο κιβώτιο

cars

Αγροτικό σκορπά την καταστροφή σε terminal αεροδρομίου

cars

Λάθος καύσιμο! Τι γίνεται εάν βάλω βενζίνη αντί για πετρέλαιο;

cars