CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό είναι το νέο Lexus NX πριν το επίσημο ντεμπούτο του!

Κάποιος θα έχει να δώσει μερικές απαντήσεις σχετικά με ένα video που βρήκε τον δρόμο του στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας πρόωρα την 2η γενιά του Lexus NX. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το video έχει αφαιρεθεί αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα screenshots που φυσικά αποθηκεύθηκαν και μας παρέχουν μία ολοκληρωμένη ματιά στο design του “μικρού” crossover της ιαπωνικής μάρκας.

Ένα design που είναι σαφές πως φέρνει το NX κοντά στην ανανεωμένη σχεδιαστική ταυτότητα της Lexus αλλά χωρίς να αλλοιώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μοντέλου. Απλά, κατά τη γνώμη μου, “καθαρίζει” λίγο το παρουσιαστικό με το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει την ομάδα της μάρκας. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απλούστευσης του design εντοπίζεται μπροστά όπου τα νέα φανάρια ενσωματώνουν τα LED φώτα ημέρας και η μεγάλη “spindle” γρίλια διαθέτει κάθετο προσανατολισμό. Η μεγαλύτερη αλλαγή από την μία γενιά στην επόμενη όμως, βρίσκεται στο πίσω μέρος με τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα να ενώνονται οπτικά με την μεγάλη μπάρα LED και τον νέο προφυλακτήρα να αντικατοπτρίζει τους αεραγωγούς που φιλοξενούνται στη μάσκα. Κατά τα άλλα, αξίζει να σημειώσουμε πως οι ακμές και οι γωνίες στα πλαϊνά του αμαξώματος έχουν αμβλυνθεί σημαντικά συνεισφέροντας στο “καθαρότερο” look του νέου Lexus NX.

Πιο δραματικές είναι οι αλλαγές στην καμπίνα, όπου την παράσταση κλέβει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που ενσωματώνεται στο πάνω μέρος του ταμπλό αλλά παρατηρούμε και πάλι μία προσπάθεια για μινιμαλισμό με την αφαίρεση της πλειοψηφίας των φυσικών χειριστηρίων και τον ανασχεδιασμό όχι μόνο της κεντρικής κονσόλας αλλά και των αεραγωγών. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο νέος επιλογέας για το (αυτόματο κατά τα φαινόμενα) κιβώτιο ταχυτήτων και το πολυλειτουργικό τιμόνι που συμπληρώνουν την εμφάνιση της καμπίνας. Όλα αυτά, ενώ περιμένουμε από την Lexus να αποκαλύψει επίσημα το νέο NX και μαζί του, λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

The post Αυτό είναι το νέο Lexus NX πριν το επίσημο ντεμπούτο του! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Ο Φερστάπεν πήρε την pole position και στο Άμπου Ντάμπι

cars

Nissan. Σημαντικές προσφορές για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας

cars

“Διαζύγιο” λόγω διαφωνιών Volkswagen R και Jost Capito.

cars

Νέο Toyota CH-R. Ανανεωμένο και με καινούριο μηχανικό σύνολο

cars

Το νέο Audi RS3 είναι ένα super-hatchback 400 ίππων.

cars

Νέα BMW Σειρά 5 Sedan: Με πλήρη γκάμα θερμικών και ηλεκτρικών κινητήρων καθώς και πληθώρα ψηφιακών καινοτομιών

cars

Είναι επίσημο: το Polestar Precept περνά στην παραγωγή!

cars

Genesis Electrified G80. Το πρώτο ηλεκτρικό της Genesis.

cars

Cupra Leon. Διαθέσιμο και ως “καυτό” υβριδικό με 245 ίππους!

cars