CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτό είναι το νέο Seat Leon, για πρώτη φορά με PHEV έκδοση!

Σχεδιαστικά το νέο Leon μπορεί με την πρώτη ματιά να δείχνει «ίδιο» με το τωρινό μοντέλο, αλλά υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Καταρχήν τα νεύρα του αμαξώματος είναι διαφορετικά με πιο κυρτό καπό και νέα μάσκα που μας παραπέμπει στο Tarraco. Νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα με τα πίσω να φωλιάζουν σε εντελώς νέους ώμους και με μια φωτεινή ρίγα να ανάγει το δυναμικό αμάξωμα. Επίσης το λογότυπο Leon βρίσκεται κάτω από το λογότυπο της μάρκας.

Με μήκος στα 4.368 mm, πλάτος στα 1.800 mm και ύψος στα 1.456 mm το νέο Leon είναι 86 mm μακρύτερο, 16 mm φαρδύτερο και 3 mm χαμηλότερο. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του νέου SEAT Leon βελτιώθηκε κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Το μεταξόνιο των 2.686 mm είναι επιμηκυμένο κατά 50 mm. Το Leon ST είναι μακρύτερο κατά 93 mm με συνολικό μήκος 4.642 mm. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 380 lt (ίδιος με του τωρινού μοντέλου) και στο ST στα 617 lt ( 30).

Στο εσωτερικό υπάρχει η γνωστή εικόνα που συναντάμε σε κάθε σύγχρονο μοντέλο με μια ελεύθερη touch-screen (8,25’’ ή 10’’) στο μέσο και ακριβώς από κάτω τους αεραγωγούς Και εδώ υπάρχει ανάλογα με την έκδοση ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ στις αυτόματες εκδόσεις υπάρχει διακόπτης αντί για τον κλασικό επιλογέα κίνησης. Επίσης, οι διακόπτες ολίσθησης αφής που είδαμε στο Golf υπάρχουν και στο νέο Leon.

Στην γκάμα των κινητήρων στην βάση συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.0 TSI με 90 και 110 PS και ψηλότερα τον 1.5 TSI με 130 και 150 PS. Η ισχυρότερη έκδοση του κάθε μοτέρ (δηλ. με 110 και 150 PS) συνδυάζεται με mild hybrid σύστημα και στάνταρ DSG κιβώτιο. Top για την ώρα θα είναι ο 2.0 TSI με 204 PS.

Στους diesel υπάρχει ο 2.0 TDI με 115 και 150 PS. Τα μεγάλα νέα αφορούν στην plug-in έκδοση με τον 1.4 TSI που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 13 kWh. Η μεικτή ισχύς είναι στους 204 PS με ηλεκτροκίνηση για 60 km. Όσο για τα Cupra Leon πιθανότατα θα δούμε τόσο μία eHybrid με 245 PS όσο και μία συμβατική δίλιτρη TSI με 310 PS.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε το σποτ- αναγγελία του νέου Hummer με τον LeBron James

cars

H Tesla θα έχει και κινητά σημεία φόρτισης

cars

Δύο νέοι μεγάλοι Ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα

cars

H Lynk & Co λανσάρει και τέταρτο μοντέλο

cars

Η Ferrari “έβαλε εμπρός” τις μηχανές της (video)

cars

Αυτοκίνητα που λατρέψαμε σε τιμή ευκαιρίας

cars

Πάρε θέση – Θα αγόραζες το νέο Hyundai Accent;

cars

Γιατί η Williams δεν έγινε κι αυτή… ρέπλικα της Mercedes;

cars

Στην Ελλάδα το υβριδικό Honda Jazz. Από 21.700 ευρώ

cars