CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτό είναι το νέο Skoda Rapid των 11.800 ευρώ

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το τέλος της εμπορικής πορείας του στη γηραιά ήπειρο και έξι μήνες μετά την αντικατάστασή του από το πολλά υποσχόμενο Scala, το Skoda Rapid επιστρέφει για να υπηρετήσει έναν διαφορετικό ρόλο.

Όχι τυχαία η Skoda επέλεξε τη Ρωσία για την παγκόσμια πρεμιέρα της δεύτερης κατά σειράς γενιάς του αυτοκινήτου, καθώς το νέο Rapid θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που διατηρεί η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Στη βασική του έκδοση θα εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Το εσωτερικό υιοθετεί αρκετά από τα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά στοιχεία του Scala χωρίς ωστόσο να φτάνει τα ποιοτικά στάνταρ του μικρομεσαίου Skoda, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να κοιτάξει στα μάτια τους δυτικό ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν το νέο Rapid θα αποκτήσει και δεύτερο τύπο αμαξώματος που θα παραπέμπει σε station wagon ακολουθώντας το παράδειγμα των εκδόσεων Spaceback με τις οποίες πορεύτηκε η πρώτη γενιά του.

Εκτός από τη Ρωσία, το Skoda Rapid θα λανσαριστεί τόσο στην Κίνα όσο και στην Ινδία, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια υπολογίσιμη δύναμη σε αγορές που αν μη τι άλλο διαθέτουν το απαραίτητο μέγεθος και τη δυναμική.

Related Articles

Αποκαλύφθηκε το VW Taigun

cars

Απίστευτο: Σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα για να πάρει οδηγίες! (Video)

cars

Επίσημο: Τα ηλεκτροϋβριδικά Jaguar Land Rover θα έχουν περιποίηση SVR

cars

H Garage Italia σχεδιάζει μια ηλεκτρική Alfa Romeo Spider

cars

Νέο Toyota Hilux: Στην Ελλάδα από 25.970 ευρώ

cars

Νέα plug-in υβριδική έκδοση για το Opel Grandland Χ

cars

Η Tesla χτίζει εργοστάσια πουλώντας διοξείδιο του άνθρακα

cars

Η Daimler A.G. δυσκολεύεται να πουλήσει το εργοστάσιο στη Γαλλία

cars

Η Porsche 918 Spyder σπάει το φράγμα των 345 χλμ./ώρα γιατί μπορεί (Video)

cars