CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf GTI;

Κατά πάσα πιθανότητα, ναι. Αυτό είναι το πίσω μέρος του πολυαναμενόμενου, ολοκαίνουριου Volkswagen Golf GTI που, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες, θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Ένα Golf GTI που όπως περιμέναμε και όπως είναι απόλυτα λογικό δεδομένης της τοποθέτησης του στην αγορά και του target group στο οποίο στοχεύει, είναι διακριτικά σπορ με ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα ο οποίος φιλοξενεί τόσο τον διαχύτη όσο και την διπλή απόληξη της εξάτμισης και μία μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Το μέγεθος της εν λόγω αεροτομής μας κάνει να πιστεύουμε είτε ότι αποτελεί μέρος κάποιου προαιρετικού πακέτου, είτε ότι το συγκεκριμένο Golf GTI είναι κάποια έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση, το πακέτο των αναβαθμίσεων ελλείψει φωτογραφίας του εμπρός μέρους, συμπληρώνουν οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος.

Όσον αφορά στα μηχανικά δε, να επαναλάβουμε ότι αν αληθεύουν οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, το νέο Golf GTI θα κάνει χρήση του ίδιου δίλιτρου, τετρακύλινδρου, υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα, πιθανότατα με αυξημένη ιπποδύναμη και όχι ενός υβριδικού συνόλου όπως είχε ακουστεί στο παρελθόν. Η ισχύς θα περνά στον δρόμο από τους τροχούς του εμπρός άξονα με τους μηχανικούς της γερμανικής εταιρίας να εστιάζουν ιδιαιτέρως στην ακρίβεια και την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης. Αργότερα δε, αλλά εντός του έτους που διανύουμε, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες σπορ εκδόσεις (βλ. GTD, GTE και R).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Peugeot 308 φωτογραφίζεται… γυμνό από καμουφλάζ!

cars

Hyundai Motorsport. Στη Φρανκφούρτη το ηλεκτρικό αγωνιστικό της αυτοκίνητο

cars

Lexus LC 500 Convertible. Με sex-appeal που σε βάζει σε μπελάδες!

cars

Νέος CEO στην Ferrari ο Benedetto Vigna.

cars

50 χρόνια Fiat 127. Αρχιτεκτονική και αίσθημα

cars

Mercedes E Class Coupe 220d. Διαχρονική γοητεία

cars

Ανάκληση Kia Sportage, Ceed & ProCeed

cars

Νέα Cadillac Escalade. Υπερβολή made in America!

cars

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

cars