CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτό θα μπορούσε (και το θέλουμε) να είναι το νέο Dacia Sandero

Είναι κοινό μυστικό ότι η Dacia βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης του νέου Sandero, οπότε ανέλαβε δράση ο γνωστός ιστότοπος από την Ρωσία Kolesa έσπευσε να μας δώσει μία ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι το νέο προσιτό μοντέλο της Ρουμάνικης εταιρίας.

Στην φωτογραφία το βλέπουμε με τα σήματα της Renault γιατί στην Ρωσία απ’ όπου μας έρχεται το σκίτσο όπως και σε άλλες χώρες (Νότια Αφρικη, Νότια Αμερική) πωλείται ως Renault Sandero. Συνεπώς πέρα από το σήμα της Renault στην πράξη βλέπουμε μία εκδοχή ενός νέου μικρού Dacia.

Πέρα από τα… διαδικαστικά, αυτό που βλέπουμε είναι ένα πολύ πιο όμορφο και σύγχρονο αυτοκίνητο από το απερχόμενο, με διαφορετικές γραμμές και εντελώς νέα σχεδίαση ιδίως στο εμπρός μέρος, αποκτώντας την “οικογενειακή” σχεδιαστική γλώσσα της Renault.

Aπό το πλάι μοιάζει αρκετά στο Clio ενώ πίσω υπάρχουν μικρά φωτιστικά σώματα σχεδόν ίδιου μεγέθους με αυτά του Zoe. Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο Sandero θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το CMF-B που υπάρχει και στα Clio, Captur και Nissan Juke. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ο υβριδικός των 1.6 λίτρων E-Tech με τα 140 άλογα, ενώ θα υπάρχουν και όλες οι πιο προσιτές εκδόσεις κινητήρων που βρίσκουμε στην γκάμα του γαλλικού γκρουπ.

Η παρουσίαση του αυτοκινήτου αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς, αν και όλη η αναστάτωση με τον κορονωϊό και την επιδημία ίσως στείλει τα πράγματα μερικούς μήνες μπροστά, στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το Volvo XC40 με τον 1.5Τ κινητήρα βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο

cars

Η Tesla έχει βρει τη μυστική συνταγή για τις τέλειες μπαταρίες;

cars

Η μάχη του αιώνα: Το Tesla Roadster απέναντι στην Porsche Taycan

cars

Τα σενάρια αναβίωσης του Ford Escort RS Cosworth

cars

Γιατί ο Κορωνοϊός βλάπτει… σοβαρά τα diesel αυτοκίνητα

cars

Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz X-Class Rock Εdition 250d 4Matic

cars

Χάλκη: Η Citroen και το πρώτο GR-Eco Island της Ελλάδας

cars

Audi eAWS: Ηλεκτρομηχανική Σταθεροποίηση Κλίσης για άνεση και δυναμική συμπεριφορά στα SUV

cars

Drones καταγράφουν τη μάχη δύο θωρακισμένων στη Συρία

cars