CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό το ηλεκτρικό, αγωνιστικό VW Golf R μας δείχνει το μέλλον!

Η Volkswagen θα λάβει μέρος στο GP Ice Race που διεξάγεται στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στο Zell am See αυτό το σαββατοκύριακο με μία σειρά εξαιρετικά ενδιαφερόντων αγωνιστικών, ένα εκ των οποίων είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, τετρακίνητο Golf R πρωτότυπο.

Η γερμανική εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω αγωνιστικό Golf R αλλά απ’ ότι φαίνεται, χρησιμοποιεί το αμάξωμα του αγωνιστικού Golf TCR και πιθανότατα, κάποια εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου από το ID.R αντί του συμβατικού βενζινοκινητήρα. Ο επικεφαλής του motorsport τμήματος της Volkswagen, Sven Smeets δήλωσε ότι το e-performance Golf R παρέχει “μία ματιά στο μέλλον” αλλά δεν περιμένουμε να πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του ως Golf, δεδομένου ότι η γερμανική φίρμα εστιάζει στην εξέλιξη εκδόσεων επιδόσεων στην ID οικογένεια οχημάτων της.

Εκτός από το ηλεκτρικό Golf R, η Volkswagen θα φέρει στο GP Ice Race το ID.R, το T-Roc R και δύο “σκαραβαίους”: Ο ένας είναι το 1302 S αγωνιστικό ενώ ο άλλος είναι το Beetle R που κέρδισε το πρωτάθλημα rallycross στις Η.Π.Α. 5 συνεχόμενες φορές. Όλα αυτά δεν θα παρουσιάζονται στατικά σε κάποιο περίπτερο αλλά θα αγωνιστούν στα χέρια των Hans-Joachim Stuck, Tanner Foust, Benjamin Leuchter και Jasmin Preisig.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

cars

Fiat Chrysler Automobiles. Δημιούργησε το πρώτο «πράσινο χωριό» της αυτοκίνησης

cars

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ευχήθηκαν στην Κέιτ Μίντλετον καλή ανάρρωση

cars

Χρήστος Δάντης: Στην Eurovision ήταν υπερόπλο η Έλενα Παπαρίζου, όπως υπερόπλο είναι και η Μαρίνα Σάττι

cars

Volvo. Πέρασε τη γραμμή παραγωγής το αμιγώς ηλεκτρικό  XC40 Recharge

cars

Αναβλήθηκε η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ που θα ξεκινούσε στις 25 Μαρτίου

cars

Ford Mustang Mach-E. Σύγχρονη σε όλα της

cars

Σημάδια των καιρών. Η Lamborghini εξηλεκτρίζεται μαζικά!

cars

Skoda. Ξεκινάει και πάλι τη παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης

cars