CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτό το καλοκαίρι μην ξεχάσετε τη μπαταρία του σκάφους σας

Η διατήρηση επαρκούς ισχύος είναι η πρωταρχική επιθυμία όλων των ιδιοκτητών σκαφών. Με τις αυξημένες απαιτήσεις ισχύος, οι σημερινοί ιδιοκτήτες σκαφών αναζητούν έξυπνες και αποδοτικές λύσεις για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Η μπαταρία του σκάφους είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία σημαντικού εξοπλισμού όπως τα φώτα και το σύστημα πλοήγησης. Έτσι, εάν το σκάφος σας παραμένει αγκυροβολημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να αναρωτιέστε σε τι κατάσταση βρίσκετε η μπαταρία.

Με πολλούς από εσάς να έχετε στο παρελθόν αντιμετωπίσει μια βλάβη της μπαταρίας, γνωρίζετε πολύ καλά τη σημασία της συντήρησης της και, ίσως το πιο σημαντικό από όλα, τι συμβαίνει εάν δεν γίνει σωστά.

Εάν δεν συντηρηθούν σωστά, ακόμη και οι καλύτερες μπαταρίες μπορούν να αυτοεκφορτιστούν, κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Από την άλλη, μπορεί να έχετε το σκάφος σας μόνιμα συνδεδεμένο σε πρίζα παροχής ρεύματος, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Με αυτόν το τρόπο, η μπαταρία μπορεί μεν να φορτίζεται από τον ενσωματωμένο φορτιστή του σκάφους, ο οποίος όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι ιδιαίτερα εξελιγμένος. Ο συγκεκριμένος φόρτισης μπορεί τελικά να καταστρέψει την μπαταρία από υπερφόρτιση.

Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν έξυπνο φορτιστή μπαταρίας, ο οποίος παρακολουθεί την μπαταρία και προσαρμόζει συνεχώς τόσο την τάση φόρτισης όσο και το ρεύμα ανάλογα με την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Εάν το σκάφος σας είναι αγκυροβολημένο δίπλα σε μια παροχή ρεύματος, συνδέστε έναν έξυπνο φορτιστή στην μπαταρία σας με απόλυτη σιγουριά. Εάν δεν μπορείτε να συνδέσετε μόνιμα έναν φορτιστή, προσπαθήστε να φορτίσετε την μπαταρία τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή να την αφαιρέσετε από το σκάφος και να την φορτίσετε στο σπίτι.

Ο φορτιστής CTEK M100είναι ένας πλήρως αυτόματος φορτιστής 8 σταδίων που μπορεί να παρέχει έως και 7Α σε οποιαδήποτε μπαταρία μολύβδου-οξέος. Ο φορτιστής διασφαλίζει ότι η μπαταρία φορτίζεται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόδοση και η διάρκεια ζωής της.

Η Γ.Δ. ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της CTEK. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φορτιστές CTEK επισκεφτείτε το www.roussakis.eu.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Lynk & Co λανσάρει και τέταρτο μοντέλο

cars

H Mercedes θα πληρώσει 13 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για τις ανακλήσεις

cars

Mercedes-Benz S-Class 2021: Η πλήρης αποκάλυψη του εσωτερικού της γερμανικής ναυαρχίδας

cars

H BMW X3 μπήκε σε τροχιά ανανέωσης

cars

K. Καραμανλής: 1 στα 3 αυτοκίνητα που θα τίθενται στην κυκλοφορία το 2030 να είναι ηλεκτρικά

cars

5 Tips: Πώς θα απογειώσετε την αξία του αυτοκινήτου σας!

cars

VW-Dieselgate: Ποιό είναι το ποσό της αποζημίωσης που θα πάρουν Γερμανοί καταναλωτές

cars

Νέες πινακίδες για ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες (photos)

cars

Νέες μπαταρίες της Samsung υπόσχονται αυτονομία 800 χιλιομέτρων

cars