CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτό το Τoyota Prius είναι diesel και πισωκίνητο! (Video)

Το Toyota Prius είναι εν πολλοίς το αυτοκίνητο το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του (και της Toyota) με την υβριδική και πράσινη μετακίνηση. Παρ’ όλα αυτά αποτέλεσε και τον δότη για έναν παλαβό Αμερικανό ο οποίος αποφάσισε να κάνει την απόλυτη μετατροπή-Φρανκεστάιν. 

Ο κύριος αυτός ονόματι Ben Schulz το πήγε στο εντελώς αντίθετο άκρο. Πήρε έναν πετρελαιοκινητήρα 4ΒΤ Cumming και τον χώρεσε στο εμπρός τμήμα του άμοιρου Prius.

O κινητήρας αυτός είναι των 3,9 λίτρων, τετρακύλινδρος με απόδοση 105 ίππους και 359 Νm και ζυγίζει 363 κιλά. Όπως βλέπουμε ο άνθρωπος που “περιποιήθηκε” το Prius έβαλε και μεγαλύτερο intercooler και διάφορα άλλα καλούδια, με αποτέλεσμα το οικολογικό Prius να αφήνει πίσω του ένα απίστευτο ντουμάνι από την εξάτμιση που βγαίνει κατευθείαν εμπρός από το καπό.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την μεταφορά της κίνησης στον πίσω άξονα και κάνει και burnout, οπότε και ολοκληρώθηκε -προς το παρόν- η απόλυτη ιεροσυλία προς ένα αυτοκίνητο με εντελώς διαφορετικό σκοπό και στόχο. Αλλά για αυτό δεν είναι οι μετατροπές άλλωστε;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Audi οραματίζεται ένα pickup;

cars

Το Seat Alhambra (και πιθανόν το VW Sharan) σύντομα θα είναι παρελθόν

cars

Το Μazda RX7 “επιστρέφει” μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας!

cars

Ένα Toyota Yaris Cross με τις ευλογίες της Gazoo Racing!

cars

Στα τέλη καλοκαιριού ξεκινά η παραγωγή της ηλεκτροκίνητης BMW iX3

cars

Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz GLA (Video)

cars

Ένα Mini John Cooper Works για το δρόμο, με γεύση από GP

cars

Τα μυθικά ταξίδα της Mazda στον χώρο και τον χρόνο

cars

H ομάδα της Mercedes F1 σχεδιάζει αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό

cars