CARSNEWS
NEW MODELS

Αυτό το Juke με τα 700 άλογα δεν είναι αθώο και δεν το κρύβει καθόλου

Πριν από μερικά χρόνια η Nissan και το RML Group συνεργάστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και κατασκεύασαν από κοινού 4 Juke με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: τον κινητήρα του GT-R κάτω από το καπό τους, ο οποίος κινούσε φυσικά τους πίσω τροχούς.

Αυτό που δεν είναι σχεδόν καθόλου γνωστό είναι πως υπάρχει και ένα πέμπτο Juke αυτών των προδιαγραφών που δεν κατασκευαστεί από τους Nissan και RML αλλά από την βρετανική εταιρεία βελτιώσεων Severn Valley Motorsport, που χρησιμοποίησε για το σκοπό αυτό ένα γνήσιο αμάξωμα της RML.

Αυτό το πέμπτο Juke-R, το οποίο επίσημα ονομάζεται SVK Juke-R700, λοιπόν πωλείται και όπως και τα άλλα τέσσερα κινείται από τον V6 των 3.800 cc του GT-R με τα δύο turbo. Ο οποίος εδώ επιπρόσθετα έχει μεταξύ άλλων και διαφορετικό σύστημα εξαγωγής με μεγαλύτερα μπεκ, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να φτάνει τους 700 PS. Ταυτόχρονα διαθέτει και ενισχυμένη μετάδοση προκειμένου όλοι αυτοί οι ίπποι να μπορούν να φτάσουν στους πίσω τροχούς.

Βελτιώσεις έχουν γίνει φυσικά τόσο στην ανάρτηση όσο και στα φρένα, ενώ οι ζάντες είναι οι γνήσιες των 20 ιντσών του GT-R και συνδυάζονται με λάστιχα 225/40 μπροστά και 285/35 πίσω. Από το σούπερ σπορ Nissan προέρχεται και ο πίνακας οργάνων καθώς και κάποια στοιχεία του διακόσμου, ενώ υπάρχει και πλήρης κλωβός ασφαλείας.

Όσο για την τιμή του Nissan SVM Juke-R700, που έχει μόλις 20 χιλιόμετρα στο κοντέρ, είναι σύμφωνα με την εταιρεία VDM Cars, που το πουλά μέσω της πλατφόρμας James Edition, 649.500 ευρώ…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα Mercedes-AMG S-Class είναι ένα supersedan 800 plus ίππων

cars

Τα πρώτα σκίτσα του DeLorean sedan

cars

Έρευνα: Είναι τα ηλεκτρικά πιο φιλικά στο περιβάλλον;

cars

Το νέο Hyundai i20 είναι ήδη εδώ!

cars

Nissan Magnite: To Qashqai «τσέπης» ήρθε για να μείνει

cars

Πρώτες εικόνες από την πιο σπορ Ford Mustang Mach 1

cars

Γύρισε τον χρόνο μία δεκαετία πίσω η Ferrari…

cars

Γιατί με τον καιρό οι κινητήρες χάνουν τη δύναμή τους;

cars

Μετά τον Κορωνοϊό, έρχεται απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων;

cars