CARSNEWS
NEW MODELS

Αlfa Romeo πετάει το γάντι στους Γερμανούς με την Giulia των 620 ίππων

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι η Alfa Romeo είχε πει την τελευταία της κουβέντα με την εξακύλινδρη Giulia Quadrifoglio των 510 ίππων τότε κάνατε λάθος.

Η μιλανέζικη φίρμα είναι έτοιμη να πετάξει και πάλι το γάντι στους Γερμανούς ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη στην κατηγορία των πολυτελών sedan υψηλών επιδόσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, η Alfa Romeo Giulia πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει τα διακριτικά GTA και την ισχύ των 620 ίππων διεκδικώντας εκ νέου την κορυφή της κατηγορίας της.

Κάτω από το καπό της Giulia GTA θα διατηρηθεί το διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας, ο οποίος θα δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να φτάσει από τους 510 στους 620 ίππους.

Εξίσου εντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η αύξηση στη μέγιστη τιμή της ροπής, η οποία σήμερα φτάνει τα 600 Nm.

Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF είναι εκείνο που θα επιφορτιστεί με το έργο της μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς, ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης ανάμεσα στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, οι Ιταλοί θα επιχειρήσουν να μειώσουν και το συνολικό βάρος της συγκεκριμένης έκδοσης, προσδοκώντας να επιστρέψουν στην κορυφή της κατηγορίας των premium sedan υψηλών επιδόσεων.

Η αποκάλυψη της Alfa Romeo Giulia GTA των 620 ίππων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 110 γενέθλια της μιλανέζικης φίρμας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κλέβει την παράσταση το ανανεωμένο Genesis G70

cars

Verstappen σε… πανικό, λόγω κορωνοϊού!

cars

Χρηματοδότηση της Renault υποστηρίζει Γάλλος Υπουργός

cars

Σε ποια μοντέλα δεν υπολογίζει η Renault;

cars

Ford Puma 1.0 EcoBoost MHPEV: Σπορ, υβριδικό και με κινητήρα Ecoboost

cars

Αυτό είναι το ισχυρότερο VW Golf όλων των εποχών

cars

Τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το κάπνισμα στο ΙΧ

cars

LSD και αυτοκίνητο, μία καλή εξάρτηση

cars

Προς τη Hyundai οδεύει ο Esapekka Lappi

cars