CARSNEWS
F1 & RACES

Βρέθηκε σωσίβιο σωτηρίας για τη McLaren

Πάνω που το McLaren Group φαινόταν να οδηγείται σε αδιέξοδο, με την απειλή της χρεοκοπίας να πλησιάζει, ήρθε η λύση από… συμμάχους.

Όπως αναφέρει το βρετανικό BBC, η Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν (NBB) θα παρέχει το απαιτούμενο δάνειο που θα λύση το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας του ομίλου.

Είδηση που έρχεται μετά την αποκάλυψη πως η βρετανική εταιρεία είχε στραφεί στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου ώστε να της επιτραπεί να υποθηκεύσει τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της στο Ουόκινγκ αλλά και την πλειάδα ιστορικών αγωνιστικών της οχημάτων που το κοσμούσαν.

Και η λύση ήρθε μέσω συμμάχων διότι η NBB ανήκει εν μέρει στην Mumtalakat, που αποτελεί κύριο μέτοχο του McLaren Group που με τη σειρά του περιλαμβάνει τη McLaren Racing, τη McLaren Automotive και τη McLaren Applied.

H Mumtalakat Holding Company κατέχει το 56.4% του ομίλου,  το TAG Group Limited το 14.32%, η Nidala Limited του Michael Latifi το 9.84%, η Favorita Limited το 5.78%, η Perlman Investments Limited το 5.77%, η McKal Holdings Ltd το 5.24% και η Acanitt Limited 2.65%.

Παρά την παραπάνω εξέλιξη, η βρετανική εταιρεία εκτιμάται πως θα συνεχίσει το δικαστικό της αγώνα ώστε να έχει μαξιλάρι ασφαλείας και σε περίπτωση που θα έρθει άμεσα ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Παράλληλα προχωρά σε σημαντική αναδιάρθρωση της δομής της, απολύοντας το ένα τέταρτο του δυναμικού της – συνολικά 1200 εργαζόμενους, οι 70 εκ των οποίων αφορούν την ομάδα της Formula 1.

Διαβάστε ακόμα:

Απειλείται με άμεση χρεοκοπία η McLaren

Όταν ο Kimi Raikkonen παραλίγο να χρεοκοπήσει τη Lotus

Το McLaren Group εξετάζει την πώληση μετοχών της ομάδας F1!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θετικός και ο Lance Stroll στον Covid-19

cars

Το Grand Prix Μ. Βρετανίας αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

Οι ώρες των μεταδόσεων του GP Ολλανδίας σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

Δεν θέλει άλλα σιρκουί πόλης ο Vettel

cars

Η AlphaTauri μετονομάστηκε σε RB

cars

Αποκαρδιωμένος ο Αλόνσο: «Είμαστε απογοητευμένοι, δεν παλεύουμε για τίποτα»

cars

F1: H πρεμιέρα του Μπαχρέιν από πλευράς ελαστικών

cars

Abu Dhabi GP – Kατατακτήριες: Ο Verstappen στην pole

cars

Δείτε πρώτοι το νέο Toyota C-HR στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

cars