CARSNEWS
AUTONEWS

Βροχή τα αστέρια από τον Euro NCAP για 12 νέα μοντέλα!

Ο Euro NCAP έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα για τον προτελευταίο κύκλο δοκιμών για το 2019, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει για τα καλά στον Δεκέμβριο, ο οργανισμός έχει μία ακόμα ομάδα αυτοκινήτων για εμάς. Ας μην προτρέχουμε όμως, αφού τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα αφορούν 12 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα και το ενδιαφέρον είναι υψηλό καθώς ανάμεσα τους υπάρχουν αρκετά δημοφιλή.

Πριν προχωρήσουμε όμως στα “mainstream” αυτοκίνητα, αξίζει να αναφέρουμε την εξαιρετική επίδοση του Tesla Model X που όχι μόνο κατέκτησε 5 αστέρια από τον Euro NCAP, αλλά είναι υποψήφιο για το βραβείο “Best in Class” για το 2019 καθώς βαθμολογήθηκε με 98% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 81% στην προστασία ανήλικων, 72% στην προστασία πεζών και 94% στα συστήματα ασφαλείας. Με 5 αστέρια βαθμολογήθηκε και η Porsche Taycan, με τα επιμέρους σκορ της να είναι 85, 83, 70 και 73 αντίστοιχα. Στην ίδια κατηγορία βαθμολογίας βρέθηκαν και τα Skoda Octavia, Renault Captur, Ford Kuga, Audi Q7, Subaru Forester και Ford Mondeo.

Το νέο Peugeot 2008 έχει διπλή βαθμολογία καθώς του απονεμήθηκαν τα 5 αστέρια όταν εξοπλίζεται με το προαιρετικό πακέτο ασφαλείας αλλά του αφαιρέθηκε 1 αστέρι για την έκδοση χωρίς αυτό. Τέσσερα αστέρια πήρε και το Volkswagen Sharan με το γερμανικό MPV να προσφέρει ανεπαρκή προστασία για τον θώρακα των πίσω επιβατών στην μετωπική σύγκρουση και να “χάνουν” την πίσω πόρτα τους κατά τη διάρκεια της ίδιας δοκιμασίας, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες! Το ίδιο σκορ πήρε και το Seat Alhambra λόγω της στενής συγγένειας με το Sharan. Το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία μεγαλύτερη των 3 αστεριών είναι το Jeep Renegade που “πληγώθηκε” κυρίως από κάποιες “οριακές” αξιολογήσεις (βλ. θώρακας πίσω επιβατών στην μετωπική σύγκρουση και προστασία αυχένα από τα πίσω καθίσματα) και από το γεγονός ότι το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης δεν συμπεριλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

Related Articles

Παράδοση χριστουγεννιάτικου δέντρου με παντιλίκια! (Video)

cars

Η Opel αποχαιρετά τον “πατέρα” του Calibra και του GT, Erhard Schnell.

cars

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων

cars

Το νέο VW Amarok έρχεται με άγριες διαθέσεις!

cars

Mini: Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν είναι απαραίτητος για ένα JCW.

cars

Volkswagen ID.7 Tourer: Πρεμιέρα για το ευρύχωρο ηλεκτρικό estate

cars

Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες πριν και μετά τις πλημμύρες στο Ντουμπάι

cars

Volvo: Η βιομηχανία αυτοκινήτου πρέπει να αφοσιωθεί στα ηλεκτρικά.

cars

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Έσπασε την έδρα και φορτσάρει για Final 4

Bury