CARSNEWS
NEW MODELS

Γερμανία: Τέλος στις εφαρμογές που υποδεικνύουν ραντάρ ταχύτητας

Στην πλήρη απαγόρευση της χρήσης εκείνων των εφαρμογών που υποδεικνύουν την παρουσία και τη λειτουργία φωτογραφικών ραντάρ ταχύτητας προχώρησε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Οι ομοσπονδιακές αρχές της Γερμανίας επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να κλείσουν και τα τελευταία «παραθυράκια» που επέτρεπαν έως σήμερα τη χρήση smartphones και των αντίστοιχων εφαρμογών ώστε να ενημερώνονται για την παρουσία συστημάτων καταγραφής ταχύτητας.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνου που ερμηνεύουν την απόφαση διαφορετικά, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η απαγόρευση αφορά μόνον τον οδηγό του οχήματος και όχι του επιβάτες, οι οποίο ενδεχομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους εφαρμογές και να μεταφέρουν την κρίσιμη πληροφορία στο οδηγό του αυτοκινήτου.

Όπως και να έχει το πρόστιμο για τη χρήση εφαρμογών που υποδεικνύουν τη θέση των φωτογραφικών ραντάρ ταχύτητας, είτε αυτές φιλοξενούνται σε smartphones είτε στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, μπορεί να φτάσει έως και τα 70 ευρώ, ποσό που θεωρείται μάλλον μικρό για τα δεδομένα της Γερμανίας και της αυστηρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται οι παραβάτες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε μια πρώτη προσέγγιση στη νέα γενιά το Opel Mokka X

cars

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό και θαυματουργό Skoda Citigo

cars

To νέο Renault Megane είναι plug-in υβριδικό και «καίει» 1,7 λίτρα/100 χλμ.

cars

Κορωνοιός: Η Κίνα θα δώσει κίνητρα για αύξηση πωλήσεων

cars

Honda: Έως 3.300 ευρώ όφελος και 1 έτος ασφάλισης για τα Civic, HR-V και CR-V

cars

O ιταλικός Τύπος «φωτογραφίζει» το νέο Fiat Panda

cars

Ο CEO της Porsche αναλαμβάνει τη Volkswagen

cars

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε μια… Ferrari

cars

Το θρυλικό «παπί» της Honda επιστρέφει

cars