CARSNEWS
NEW MODELS

Γιατί απέτυχε o M. Schumacher στη Mercedes;

Φως στο αποτυχημένο πέρασμα του M. Schumacher από την ομάδα της Mercedes στη δύση της καριέρας του θέλησε να ρίξει ο πρώην μάνατζερ του Γερμανού πιλότου της F1.

Ήταν το 2010 όταν ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θέλησε να επιστρέψει στην ενεργό δράση με τα χρώματα της ομάδας της Mercedes, η οποία μετρούσε μόλις λίγους μήνες ζωής.

Σε ηλικία 41 ετών ο M. Schumacher υπογράφει ένα τριετές συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει σχεδόν 25 εκατομμύρια ευρώ. Στην πρώτη του αγωνιστική σεζόν με την ομάδα της Mercedes θα τερματίσει ένατος συγκεντρώνοντας 72 βαθμούς, ενώ ανάλογη ήταν και η επίδοσή του την αμέσως επόμενη χρονιά η οποία ολοκληρώθηκε με τον Γερμανό στην όγδοη θέση.

Η τρίτη και τελευταία σεζόν στη Mercedes έμελλε να αποτελέσει μία από τις χειρότερες της καριέρας τους. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 49 βαθμούς οι οποίοι θα του εξασφαλίσουν την 13η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Ποίοι ήταν όμως οι λόγοι που οδήγησαν έναν πιλότο με τις ικανότητες και την εμπειρία του M. Schumacher στην αποτυχία; Σύμφωνα με τον πρώην μάνατζερ του Μ. Schumacher, Willi Weber, o βασικός λόγος της αποτυχίας του Γερμανού ήταν η απόφαση της Mercedes να στήσει το μονοθέσιό της πάνω στα θέλω του δεύτερου πιλότου της ομάδας που δεν ήταν άλλος από τον N. Rosberg.

Ενώ λοιπόν ο Schumacher ήθελε ένα πιο «ελαφρύ» και υπερστροφικό  πίσω τμήμα σε αντίθεση με τον Rosberg ο οποίος είχε επενδύσει στην υποστροφή.  

Επίσης, τα μονοθέσια είχαν εξελιχθεί με έναν τρόπο που δεν επέτρεπε στον M. Schumacher να παρέμβει με τον τρόπο που το έκανε στα χρόνια της Benetton ή της Ferrari. O Γερμανός έχασε την επαφή του με τη νέα πραγματικότητα της Formula 1 και με την κορυφή, παρά το γεγονός ότι εργάστηκε σκληρά ώστε να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή να κερδίζει.

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Η έλευση του L. Hamilton στην ομάδα της Mercedes άλλαξε για μια ακόμα φορά τις ισορροπίες μιας και το αγαπημένο παιδί της ομάδας, ο «γαλαζοαίματος» N. Rosberg δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον καταιγιστικό ρυθμό του Βρετανού.

Χρειάστηκε να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα ώστε ο L. Hamilton να χάσει έναν και μόνον τίτλο από τον ομόσταυλό του, ο οποίος έσπευσε να κρεμάσει τα γάντια του στο… απόγειο μιας κατά τ’ άλλα άοσμης αγωνιστικής καριέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Willi Weber είχε δηλώσει εξαρχής την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επιστροφής του M. Schumacher στην ενεργό δράση, ωστόσο, ο Γερμανός είχε διαφορετική άποψη με αποτέλεσμα  να κλείσει την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 με έναν τρόπο που ίσως να μην άξιζε σε έναν επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το ανανεωμένο Hyundai i30 θα είναι στην Γενεύη

cars

Ελεύθερα όλα τα οχήματα αύριο σε Δακτύλιο και λεωφορειολωρίδες λόγω 24ωρης απεργίας στα ΜΜΜ

cars

Η Mercedes διευρύνει τη γκάμα της με τρία νέα PHEV

cars

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκίζουν λάστιχα αυτοκινήτων (Video)

cars

Η ιστορία του Mazda RX-7 και το άδοξο τέλος του Wankel

cars

Υβριδικό και τετρακίνητο. Το ανανεωμένο Suzuki Ignis στο μικροσκόπιο του Car and Driver

cars

Άνοιξε η Εθνική οδός στη Λάρισα – Απομακρύνθηκε το βυτιοφόρο

cars

Επική καταδίωξη με όλες τις σημαντικές Porsche και με τη νέα 911 GT3! (Video)

cars

Στην παραγωγή το ηλεκτροκίνητο supercar των Κινέζων

cars