CARSNEWS
NEW MODELS

Γιατί αυτή η Ferrari 275 GTB / C είναι τόσο σπάνια;

Πρόκειται για μια 275 GTB/C που κατασκευάστηκε το 1965 για το Le Mans και είχε κατασκευαστεί σε μόλις τρία δεξιοτίμονα αυτοκίνητα (συνολική παραγωγή σε 10) και ανήκει σε έναν  Βρετανό ντίλερ. Και όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο με πολύ μεγάλη αξία που έχει θέση σε κάθε μεγάλη συλλογή.

Είναι ένα αγωνιστικό όπου κάτω από το καπό του έχει έναν θρυλικό V12 με περιεχόμενη γωνία 60 μοίρες και με πολύ μικρή διαδρομή εμβόλων. Η χωρητικότητα είναι στα 3,3 lt με την ισχύ να φτάνει τα 300 άλογα, μια απίθανη αναλογία ειδικής ισχύος για την δεκαετία του 1960.

Η τελική έφτανε τα 282 km/h,  μία επίδοση που εντυπωσιάζει και στις μέρες μας. Το διθέσιο πανέμορφο αμάξωμα των 4,3 μέτρων είχε σχεδιαστεί από τον Pininfarina και ήταν αλουμινένιο ώστε το απόβαρο να μην ξεπερνά τα 980 kg. Δίχως το έξτρα ρεζερβουάρ των 140 lt.

Αυτή η 275 GTB C είναι η υπ’ αριθμόν 7 από τις 10 της παραγωγής της. Είχε παραδοθεί σε μια αγωνιστική ομάδα το 1965 αλλά είναι άγνωστο αν το αυτοκίνητο έτρεξε ποτέ. Πάντως, στο κοντέρ του έχει περίπου 133.000 km, όπως αναφέρει ο Βρετανός ντίλερ που την πουλά.

Για να έχετε μια εικόνα για την τιμή αυτής της σπάνιας Ferrari πέρυσι στο Pebble Beach είχε πωληθεί μια 275 GTB με αλουμινένιο αμάξωμα έναντι 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει (λέμε και κάνα αστείο) μπορείτε να ρίξετε μια ματιά κάνοντας κλικ εδώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όταν ο Lewis συνάντησε την AMG Project One (Video)

cars

Στις 6 Αυγούστου η παρουσίαση της Cadillac Lyriq EV (Video)

cars

Ένοχος για τον θάνατο οδηγού ο «αυτόματος πιλότος» της Tesla

cars

Ενδεχόμενο διαρροής καυσίμου σε Bentley Bentayga

cars

Η μάχη του αιώνα: Το Tesla Roadster απέναντι στην Porsche Taycan

cars

“Εκτελούνται μεταφοραί” by NASA: Ένα van μόνο για αστροναύτες

cars

Απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ από το Μ. Σάββατο: Αυτό είναι το σενάριο που εξετάζει η Κυβέρνηση!

cars

Απίστευτο: στις Φιλιππίνες πήγαν να περάσουν μια McLaren 620R για Porsche Cayman!

cars

Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Kyle Larson για ρατσιστική συμπεριφορά! (video)

cars