CARSNEWS
F1 & RACES

Γιατί προτιμά Mercedes αντί Ferrari o Hamilton;

Μπορεί τους προηγούμενους μήνες να υπήρξε έντονη φημολογία για ενδεχόμενη μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Scuderia Ferrari όμως όσο περνάει ο καιρός, αυτή η πιθανότητα απομακρύνεται.

Η ιταλική ομάδα έχει ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας της με τον Charles Leclerc έως το 2024, βλέποντας στο πρόσωπό της τον νέο ηγέτη της ενώ και ο Βρετανός, δείχνει να μην έχει καμία διάθεση να αλλάξει στρατόπεδο. Και εξήγησε ένα λόγο που για εκείνον έχει μεγάλη σημασία.

«Νομίζω πως η Ferrari θα ήταν κάτι βραχυπρόθεσμο. Αν δείτε τους οδηγούς που έχουν οδηγήσει για αυτή. Προφανώς είναι μία απίστευτη ομάδα και το μονοθέσιό της είναι πάντα όμορφο βαμμένο κόκκινο. Κι εγώ έχω κόκκινο στο χρώμα μου, είναι το χρώμα του πάθους, του έρωτα. Όμως ο τρόπος με τον οποίο η Mercedes αντιμετωπίζει τους οδηγούς της είναι διαφορετικός. Ακόμα και ο Sir Stirling Moss είναι ακόμα μέλος της ομάδας! Τιμούν τους οδηγούς τους, γίνεσαι κομμάτι της κληρονομιάς, σύντροφος για μία ζωή κι αυτό είναι πολύ ελκυστικό», είπε ο Hamilton στο βρετανικό Sky Sports.

Ο Hamilton σόκαρε τον κόσμο της F1 αφήνοντας τη McLaren στα τέλη του 2012 για να ρισκάρει με την ακόμα μέτρια Mercedes. Το 2013 η γερμανική ομάδα βελτιώθηκε και από το 2014 και μετά, στην υβριδική εποχή της Formula 1, σαρώνει τους τίτλους.

Μαζί της ο 35χρονος σήμερα οδηγός πήρε 5 πρωταθλήματα οδηγών, φτάνοντας συνολικά τα 6. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, όμως όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει να οδηγεί για τα ασημί βέλη.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο χρειάζεται ο ανταγωνισμός για να αντιγράψει το DAS;

Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso

Το επίσημο trailer της δεύτερης σεζόν: «F1: Drive to Survive»

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αποκάλυψη για το Bizzarrini Giotto

cars

Η αξία των 10 ομάδων της Formula 1

cars

F1: Η Honda εκδήλωσε επίσημα ενδιαφέρον για επιστροφή το 2026

cars

GP Μεξικού: Ξεσήκωσε το κοινό ο Perez στο FP3 (vids)

cars

Περίπατος του Φερστάπεν στην Αυστρία

cars

Με φανέλα της Ίντερ ο Αντριάνο βράβευσε τον Μαξ Φερστάπεν για την pole position!

cars

To F1 Vlog της πρεμιέρας του 2021 (video)

cars

Τι λέει ο μπαμπάς Sainz για τη μεταγραφή του Carlos Jr στη Ferrari;

cars

LIVE το Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη

cars