CARSNEWS
AUTONEWS

Για ξεκούραστες ορθοπεταλιές

Τα bikeazy.gr, τα πρώτα κοινόχρηστα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα επέστρεψαν την Τρίτη 12 Μαΐου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης έρχεται να δώσει λύση στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης εν μέσω πανδημίας. Σε όλη την Ευρώπη, οι ειδικοί προτείνουν το ποδήλατο ως τον ενδεδειγμένο τρόπο μετακίνησης αυτή την εποχή. Σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Μιλάνο και το Βερολίνο, σε μόλις λίγες μέρες, παρασχέθηκε μεγάλο μέρος των οδικών αρτηριών ώστε να αποτελέσει χώρο περπατήματος και μετακίνησης με ποδήλατο για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις με μέσα όπου οι άνθρωποι συγχρωτίζονται και επομένως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
Η χρήση του ποδηλάτου σε κοντινές αποστάσεις – με βάση την κοινή λογική – αντί των μέσων μαζικής μετακίνησης και του αυτοκινήτου, μπορεί να αποτελέσει την λύση.

Για την Θεσσαλονίκη, ο χρήστης μέσω της εφαρμογής EazymovGr (για googleplay και για appstore) μπορεί να βρει το κοντινότερο διαθέσιμο ποδήλατο, να το μισθώσει πληρώνοντας μέσω πιστωτικής κάρτας ή paypal και σκανάροντας τον κωδικό QR να το ξεκλειδώσει. Στη συνέχεια να το αφήσει όπου τον εξυπηρετεί στη παραλία της Θεσσαλονίκης και να το κλειδώσει χειροκίνητα. Η χρέωση τα πρώτα 15 λεπτά είναι 1 ευρώ και για τα κάθε επόμενα 15 λεπτά 1,5 ευρώ χωρίς κόστος ξεκλειδώματος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

“Lancia Design Day” – Το ταξίδι συνεχίζεται και ο προορισμός έρχεται πιο κοντά…  

cars

Μοντέλα της Jeep και της Suzuki παραβίασαν τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

cars

Επιδοτήθηκε με 22.000 ευρώ το πρώτο «πράσινο» ταξί

cars

Historic Acropolis Rally 2023

cars

Η Gazoo Racing λανσάρει… καλούδια για το κορυφαίο GR Yaris.

cars

Σολτς: Έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για την περίοδο του ραμαζανιού

cars

Alfa Romeo Giulia GTA. Η επιστροφή ενός θρύλου!

cars

Η νέα Rolls-Royce Ghost θα επαναπροσδιορίσει την ποιότητα κύλισης!

cars

Audi S3. Ψυχωμένο Sportback ή Sedan, με 310 ίππους!

cars