CARSNEWS
AUTONEWS

Για τον Άγιο Βαλεντίνο. Είναι και κοινωνικός ο ρόλος του

Για το αυτοκίνητο ο λόγος του οποίου ο «κοινωνικός ρόλος» όχι μόνο δεν αμφισβητήθηκε ποτέ αλλά αντίθετα τονίστηκε άπειρες φορές, περνώντας ακόμη και στην λογοτεχνία σε βιβλία και κείμενα ενώ εκεί που «υμνήθηκε» είναι ο κινηματογράφος που τον τίμησε στον υπερθετικό βαθμό, με αμέτρητες σκηνές ζευγαριών που ομολογούσαν την αγάπη ή την έλξη τους μέσα (και ειδικά στο πίσω κάθισμα) του αυτοκινήτου. Τώρα προκύπτει και από μία έρευνα που έγινε στην Αγγλία από την Auto Trader, την μεγαλύτερη ψηφιακή αγορά καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μεταξύ 2.000 οδηγών που ρωτήθηκαν να εξομολογηθούν τις …αταξίες τους στο αυτοκίνητο, με αφορμή και την «γιορτή» του Αγίου Βαλεντίνου.

Περισσότεροι από τους μισούς (55%) απάντησαν ότι έχουν κάνει έρωτα στο αυτοκίνητο και από αυτούς το 61% ήταν άνδρες ενώ υπήρξε και ένας στους 10 (9%) απάντησαν «να μην μας ενδιαφέρει». Το θέμα έχει να κάνει και με τον καιρό(λογικό δεν είναι;) και έτσι στο Σάδερλαντ που είναι πιο δροσερά το ποσοστό ήταν 80% ενώ στο πιο θερμό Κάρντιφ το ποσοστό έπεσε στο 37% μόλις. Υπάρχουν όμως και άλλες ενδιαφέρουσες απαντήσεις, ίσως μάλιστα και πιο «ζουμερές» καθώς το 64% παραδέχθηκε ότι είναι ερωτευμένο με τον κινητήρα του, ενώ το 25% δήλωσε ότι αγαπάει το αυτοκίνητό του περισσότερο από τον-την σύντροφό του! Η απάντηση όμως που το «σκόρπισε» κατά την γνώμη μου είναι αυτή του 25% ότι θα ξόδευε περισσότερα χρήματα για το αυτοκίνητο παρά για τον σύντροφο.

Συνεχίζοντας με ενδιαφέρουσες απαντήσεις στην έρευνα το 29% παραδέχθηκε ότι έχει δώσει όνομα στο αυτοκίνητο ενώ το 18% απάντησε ότι θα προτιμούσαν να χωρίσουν με τον σύντροφό τους παρά να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους. Στην ερώτηση τι αγαπούν πιο πολύ στο αυτοκίνητο τους το 29% απάντησε ότι είναι το μέγεθος(τελικά παντού μετράει), το 18% η αίσθηση φιλικότητας και το 19% οττι είχε την δυνατότητα πάει σε μέρη που δεν θα μπορούσε διαφορετικά. Τέλος υπάρχει και η πιο ρομαντική ίσως απάντηση με το 35% να παραδέχεται ότι λυπήθηκε πάρα πολύ όταν αποχωρίστηκε ή όταν αναγκάστηκε να πουλήσει το αυτοκίνητο του.

Το καλύτερο για το τέλος

Υπήρχε και μία ερώτηση στην έρευνα ποιο αυτοκίνητο θεωρούν πιο σέξι και από τις απαντήσεις βγήκε η τελική δεκάδα. Ιδού λοιπόν η πιο σέξι δεκάδα.

  1. Aston Martin DBS Superleggera
  2. Jaguar F-Type
  3. Aston Martin DB4
  4. De Tomaso P72
  5. Ferrai 812 Superfast
  6. Βugatti Chiron
  7. Ford Mustang 390 GT
  8. Chevrolet Corvette
  9. Mercedes-Benz S-Class Coupe
  10. Mercedes-Benz SL300 Gullwing

The post Για τον Άγιο Βαλεντίνο. Είναι και κοινωνικός ο ρόλος του first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo EX30: Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV με μεγάλες δυνατότητες

cars

Renault Captur 1.3 TCe 130PS EDC. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Το νέο Honda Civic περνά το τεστ του τάρανδου

cars

Νέο Skoda Rapid. Προσγειωμένο αλλά αναβαθμισμένο!

cars

VW T-Cross.1.0 TSi 95 PS. Κάνει περισσότερα από αυτά που δείχνει

cars

Hyundai. Με νέο  κιβώτιο N DCT 8 σχέσεων

cars

Ο Παράδεισος των κυριών – Spoiler: Η Μιράντα έχει κρυφακούσει τον Χριστόφορο με την Αμαλίας και είναι ανήσυχη

cars

Skoda Scala Monte Carlo. Συνεχίζει την παράδοση.

cars

Η Maserati καθυστερεί την παρουσίαση της MC20!

cars