CARSNEWS
AUTONEWS

Γκάφα ολκής. Η Ferrari κινδυνεύει να “χάσει” το όνομα Purosangue!

Πίσω στο μακρινό 2018 η Ferrari επισημοποιούσε το “project SUV” της με την ανακοίνωση του ονόματος του: Purosangue. Σημαίνει “καθαρόαιμο” στα ιταλική και μοιάζει ταιριαστό για την εταιρία που το σήμα της είναι το Cavallino Rampante. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό πρόβλημα: Το όνομα Purosangue δεν ανήκει στην Ferrari. Ανήκει σε έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που εστιάζει την δράση του στην εξάπλωση της “No doping” κουλτούρας. Το Purosangue Foundation είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 2011 και στοχεύει στην βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω της “καθαρής” άθλησης. Επίσης, είναι ένας οργανισμός που θα γνωρίσει την οργή της Ferrari καθώς αρνείται, λογικά και όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει, να παραχωρήσει την χρήση του ονόματος του στην ιταλική εταιρία.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στο Purosangue Foundation και την Ferrari δεν κατέληξαν κάπου κι έτσι ο νόμιμος κάτοχος του ονόματος, αποφάσισε να μπλοκάρει την αίτηση για την κατοχύρωση του trademark στην Ευρώπη. Αυτή η απόφαση, αναγκάζει την Ferrari να αναζητήσει την παρέμβαση του δικαστηρίου καθώς μηνύει το Purosangue Foundation ισχυριζόμενη ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί το όνομα εμπορικά στον βαθμό που να αξιώνεται αποκλειστικότητα. Η εκδίκαση της μήνυσης έχει οριστεί για τις 5 Μαρτίου και όπως ανέφερε ο δικηγόρος του ιδρύματος, πρόκειται για μία μάχη “Δαυίδ εναντίον Γολιάθ”. Αποστομωτική είναι και η δήλωση του ιδρυτή του Purosangue Foundation, Max Monteforte:

Γιατί πρέπει να παραδώσουμε την ταυτότητα μας; Έπρεπε να ελέγξουν πρώτα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση. Το Purosangue Foundation κατοχύρωσε το όνομα του για χρήση σε προϊόντα ρουχισμού και όχι μόνο το 2013 ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με την Adidas για το λανσάρισμα μίας ολοκληρωμένης σειράς που περιελάμβανε τα πάντα από παπούτσια μέχρι και σακίδια. Η Ferrari από την άλλη, είναι η γνωστή, επιθετική Ferrari και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στην Bologna.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο VW Golf. Και με προχωρημένο σύστημα κλιματισμού

cars

Διάσημα ζευγάρια που βρήκαν τον έρωτα μετά τα 50 – «Έχω την ησυχία και την ευτυχισμένη ζωή που πάντα έψαχνα»

cars

Ελληνική εκπροσώπηση στο ROK Cup Superfinal στην Ιταλία

cars

Προειδοποίηση από την Τεχεράνη: «Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής»

Bury

Citroen. Διευκολύνει την απόκτηση καινούριου αυτοκινήτου

cars

Opel Astra 1.5 diesel 122PS. Με εστιασμένες μεν, σημαντικές δε, αλλαγές

cars

Nέο Honda Civic. Ώρα για ανανέωση

cars

Sony και Honda αποκαλύπτουν την Afeela!

cars

Το Ράλλυ Ακρόπολις στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο

cars