CARSNEWS
NEW MODELS

Δίλιτρο και με 275 ίππους το καυτό Hyundai Kona N

Τα SUV έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας κάτι που αποδεικνύει η παρουσία τους σε όλες σχεδόν τις υποκατηγορίες αυτοκινήτων. Ανάμεσα στα νέα trends των οχημάτων ελευθέρου χρόνου είναι και η δημιουργία προτάσεων υψηλών επιδόσεων, οι οποίες κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως η μετεξέλιξη των hot hatches.

Στον συγκεκριμένο στίβο μάχης αναμένεται να μπει πολύ σύντομα και το Hyundai Kona, το οποίο θα φορέσει τα διακριτικά N μαζί με τις εξεζητημένες προδιαγραφές του γνωστού και μη εξαιρετέου i30 Ν.

Έτσι, λοιπόν, ο δίλιτρος-υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης θα αποτελέσει την «καρδιά» του κορεατικού SUV, υπερβαίνοντας σε ισχύ του 250 ίππους, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κλείνουν προς την ισχύ των 275 ίππων 

Σε αντίθεση με τους βασικούς ανταγωνιστές του (βλ. VW T-Roc R και MINI Countryman JCW), το Hyundai Kona N αναμένεται να διατηρήσει την εμπροσθιοκίνητη αρχιτεκτονική, επενδύοντας σε ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με σκοπό να επεκτείνει τις δυνατότητές του στην άσφαλτο.

Τη δυνατότητα επιλογής είναι πολύ πιθανόν να προσφέρει το σύστημα μετάδοσης, το οποίο και αποτελείται είτε από μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε από ημ-αυτόματη μονάδα διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μάχη Alfa Romeo Giulia GTA εναντίον Quadrifoglio για τα σκήπτρα της κορυφαίας Ιταλίδας (video)

cars

Νέο στιλ και τεχνολογίες για το Hyundai Santa Fe

cars

Πώς ένα Suzuki Swift Sport κερδίζει την κόντρα με την ΑMG των 640 ίππων; (Video)

cars

Ηλεκτροκίνητη BMW iX3: Με 286 ίππους και αυτονομία 440 χιλιομέτρων

cars

Το Geely Hao Yue είναι η ναυαρχίδα του κινεζικού κολοσσού (video)

cars

Το Seat Alhambra (και πιθανόν το VW Sharan) σύντομα θα είναι παρελθόν

cars

Νέος twin-turbo V6 3.0 κινητήρας από την Aston Martin (Video)

cars

Η νέα Skoda Octavia G-Tec καταναλώνει 4 ευρώ/100 χλμ.

cars

H Nissan δίνει εξηγήσεις για το… υπερήλικο GT-R

cars