CARSNEWS
NEW MODELS

Δείτε -και ακούστε!- το απίστευτο Koenigsegg Jesko των 1.622 ίππων (Video)

Ένα από τα hypercars που συζητήθηκαν πολύ την χρονιά που πέρασε είναι το καινούργιο δημιούργημα του Koenigsegg, το Jesko. Ένα απίστευτο αυτοκίνητο το οποίο με τους 1.350 ίππους που φέρεται να αποδίδει υπόσχεται να είναι η απάντηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλα τα σύγχρονα ηλεκτρικά αντίστοιχα μοντέλα.

Στο video βλέπουμε το αυτοκίνητο σε κάποιες από τις δοκιμές που γίνονται στην Σουηδία, με οδηγό τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Christian von Koenigsegg. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποια εικόνα από το εσωτερικό του, όμως έχουμε ένα καλό ηχητικό background για το πως ακούγεται ο 5λιτρος V8 με τους 1.350 ίππους με απλή αμόλυβδη ή τους 1.622 ίππους με καύσιμο Ε85.

Ο Koenigsegg θέλει να κατασκευάσει 125 μονάδες από το Jesko με κόστος στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ το καθένα. Αν και έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην φετινή έκθεση της Γενεύης, ήδη η εταιρία του έχει κλεισμένη όλη την παραγωγή.

Ήδη ετοιμάζει και μία δεύτερη εκδοχή του μοντέλου, με την ονομασία Jesko 300 το οποίο θα έχει ως στόχο να καταφέρει να περάσει τα 300 μίλια την ώρα (483 km/h) και ίσως να κλέψει το ρεκόρ από την Bugatti που το έσπασε πριν λίγους μήνες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσους γύρους έχει αυτή η μικρή στο Nurburgring; (Video)

cars

Έρχονται οι προσιτές plug in υβριδικές Mercedes

cars

Το κάθισμα συνοδηγού στην Porsche 935 κοστίζει 9.000 ευρώ

cars

Έτοιμο το πρώτο ελληνικό drone που τρέμουν οι Τούρκοι

cars

Audi RS Q3 Sportback από την ABΤ με 440 άλογα

cars

Kia: Νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων εξαλείφει τις τυφλές γωνίες

cars

Η Ferrari Roma μετασχηματίζεται

cars

Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις για τις επόμενες BMW Σειράς 5 και Χ1

cars

Θυγατρική της Daimler αποχωρεί από την Ελλάδα

cars