CARSNEWS
NEW MODELS

Δείτε μια Porsche 911 Turbo S… να σηκώνεται σούζα! (video)

Από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα δεν είναι μόνο οι περίεργες τετράτροχες κατασκευές που φτύνουν φλόγες ή κάποιο ατύχημα με ιλιγγιώδη ταχύτητα σοκάροντας το κοινό. Το «wheelie», όπως το αποκαλούν κυρίως οι Αμερικανοί, είναι ένα εξίσου εντυπωσιακό φαινόμενο και συμβαίνει σε tuning αυτοκίνητα με πάρα πολλά άλογα και κίνηση στον πίσω άξονα.

Το φαινόμενο αυτό (κάτι συνηθισμένο στα dragster) οφείλεται στην απότομη επιτάχυνση με αποτέλεσμα το «βάρος» να πέφτει στο πίσω μέρος και οι μπροστινοί τροχοί να ανασηκώνονται. Και είναι πιο εντυπωσιακό όταν αφορά σε ένα κανονικό αυτοκίνητο παραγωγής. Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα αμερικανικά muscle cars (π.χ. τα Dodge SRT) να σηκώνονται στους πίσω τροχούς, αλλά στις Porsche 911 το θέαμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό.

Ο βασικός λόγος είναι πως πέρα από την πίσω κίνηση, στον πίσω άξονα βρίσκεται και ο κινητήρας με αποτέλεσμα το σήκωμα των μπροστινών τροχών να είναι πιο εύκολο. Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα από τα μεγαλύτερα wheelies που έχει κάνει μια Porsche με την σούζα να ξεπερνά το μισό μέτρο από το έδαφος.

Μάλιστα η δύναμη είναι τόσο μεγάλη αφού μετά την πρώτη σούζα ακολουθεί (και με την βοήθεια του ριμπάουντ) μια δεύτερη μικρότερη. Η συγκεκριμένη 911 Turbo S ξεπερνά σε ισχύ τα 1.000 άλογα και πέρα από την βαριά αναβάθμιση που έχει περάσει ο τετράλιτρος boxer των 3,8 lt ακόμη και το κιβώτιο έχει πιο «σφιχτή» χαρτογράφηση για τύπου on/off αλλαγές σχέσεων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τι σκοτώνει τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού οχήματος

cars

Πόσo θα πωληθεί η Cadillac του Αλ Καπόνε;

cars

Αυτή η Porsche 356 A Speedster του 1958 είναι πανέμορφη και πανάκριβη

cars

Ακυρώνεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

cars

Ποια ήταν τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στο eBay;

cars

Δεν θα καθυστερήσει πολύ το Tesla Gigafactory στη Γερμανία

cars

GP Άμπου Ντάμπι – FP1: Hamilton και 1-2 της Mercedes για αρχή

cars

Επίσημο: Το νέο Hyundai i20 N δοκιμάζεται στα χιόνια (video)

cars

Διαθέσιμο το Renault Clio 1.5 Blue dCi με 85 ίππους και κατανάλωση 3,6 l/100 km

cars