CARSNEWS
NEW MODELS

Δείτε πόσο πωλείται μία σούπερ σπάνια και πανέμορφη Citroen DS21 κουπέ

Η Citroen DS21 θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία, όχι για τους νεωτερισμούς που έφερε στην μηχανολογική της συγκρότηση αλλά και για την σχεδίασή της. Ακόμα και σήμερα θεωρείται η επιτομή του γαλλικού στιλ στην αυτοκίνηση όντας ένα όχημα αξεπέραστο και με τεράστια φήμη σε όλο τον κόσμο.

Κάποιες από αυτές όμως ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερες. Πρόκειται για τα αυτοκίνητα που είχε αναλάβει να μετατρέπει ο καροσερίστας Henri Chapron που συνεργαζόταν άμεσα με το εργοστάσιο. 

Ο Chapron εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την DS21 που ξεκίνησε αμέσως να δουλεύει πάνω σε αυτοκίνητα που του έδινε η Citroen, με το πρώτο που το είχε αγοράσει ο ίδιος να το μετατρέπει σε Carbiolet. Η Citroen εντυπωσιάστηκε από την δουλειά του Chapron και στην συνέχεια άρχισε να του παρέχει αυτοκίνητα για να τα μετατρέπει σε ειδικές εκδόσεις για συγκεκριμένους VIP πελάτες.

Μεταξύ των οχημάτων που κατασκεύασε ήταν και κάποια κουπέ, ειδικές μεγάλες λιμουζίνες και βεβαια η ανοιχτή Decapotable. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα είναι και αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες του άρθρου.

Πρόκειται για μία από τις 35 DS21 Concorde coupe τις οποίες κατασκεύασε ο Chapron και πωλήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1965. Το αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί για τον διάσημο Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Lavail και είχε ότι πιο πολυτελές διέθετε η εποχή.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων ειδικά για αυτό το αυτοκίνητο από την Jaeger, ένα ραδιόφωνο Radiomatic με αυτόματη κεραία, φώτα ομίχλης της Marchal και τροχούς με ακτίνες της Rebergel. Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί, η μετατροπή είχε κοστίσει τότε γύρω στα 8.000 δολάρια, κάτι που με σημερινά χρήματα αντιστοιχεί στα 65.000 δολάρια.

Το αυτοκίνητο από ένα σημείο και μετά βρέθηκε στην Αμερική, χωρίς κανείς να έχει παρακολουθήσει την πορεία του. Και βγαίνει σε δημοπρασία από την εταιρία Hyman LTD στο St. Louis έχοντας περάσει ένα μεγάλο restoration και έχοντας αποκτήσει την λάμψη του παρελθόντος. Μία λάμψη που για να την αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να δώσει το ποσό των 189.500 δολαρίων. Υπερβολικά χρήματα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο λένει κάποιοι, όμως σίγουρα η έλξη που ασκεί ακόμα η DS21 (και μάλιστα σε ειδική έκδοση) είναι ακαταμάχητη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Czinger 21C: Το ανθρακονημάτινο βέλος προσγειώνεται στη Γενεύη

cars

Σε δοκιμές εξέλιξης η οκτακύλινδρη Toyota Supra (Video)

cars

Δοκιμάζουμε την Porsche που ταξίδεψε από το μέλλον

cars

Η Nissan πρωτοτυπεί και στο UEFA Champions League

cars

H Jaguar XK επιστρέφει ως “τετραθέσια”

cars

SYM – To Maxsym TL ανακοινώθηκε με χαμηλότερη τιμή!

cars

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.500 ευρώ που πουλά σαν τρελό στην Κίνα

cars

Απεβίωσε η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου

cars

Με 847 άτομα στελεχώνεται το Αυτόνομο Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

cars