CARSNEWS
NEW MODELS

Δείτε στο βίντεο πως ο ατμοσφαιρικός V12 της Aston Martin Valkyrie αποδίδει 1.000 PS

Με τα ηλεκτρικά μοντέλα που σιγά σιγά μπαίνουν στη ζωή μας και ειδικά με τα super sport εξ αυτών αρχίζουμε να συνηθίζουμε και τις πολύ μεγάλες, τετραψήφιες ιπποδυνάμεις. Και αυτό γιατί η επίτευξή του με τη βοήθεια περισσοτέρων του ενός ηλεκτροκινητήρες που συνδυάζονται είναι σαφώς πιο εύκολη υπόθεση. Σε σχέση με ότι ισχύει για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ειδικά όταν αυτοί δεν είναι υπερτροφοδοτούμενοι αλλά ατμοσφαιρικοί.

Παρά τις δυσκολίες υπάρχει ένα σύνολο βενζίνης που εντυπωσιάζει και σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται για τον V12 των 6.500 cc που είναι το βασικό στοιχείο του υβριδικού συστήματος πρόωσης του hyper car της Aston Martin, της Valkyrie. Με τα 1.000 PS και τα 740 Nm του είναι το πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό σύνολο που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο με κανονική έγκριση τύπου.

Ο V12 που έχει εξελιχθεί από την Cosworth αποδίδει τους 1.000 PS στις 10.500 rpm, ενώ το όριο περιστροφής του είναι στις 11.200 rpm -τιμές κάτι παραπάνω από εκπληκτικές. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του πως πληροί όλες τις προδιαγραφές, των εκπομπών ρύπων συμπεριλαμβανομένων. Το πως οι μηχανικοί της Cosworth και της Aston Martin μπόρεσαν να τις πετύχουν με επεμβάσεις στην εξαγωγή, τον χρονισμό των βαλβίδων, τον ψεκασμό κ.α. μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Δεν ήθελα να γίνω γνωστός ως “ο γιός του πατέρα μου”»

cars

100 Χρόνια Mazda: Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο!

cars

#ΜενουμεΣπιτι: Παιχνίδια PC με έκπτωση έως 75%

cars

Τροχαία Αττικής: Μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι οι Έλληνες οδηγοί!

cars

Mazda R360 Coupe: To best seller από τη Χιροσίμα

cars

Το RS6-R της ΑΒΤ είναι ένα… οικογενειακό θηρίο!

cars

H VW σταματά προσωρινά τις παραδόσεις του νέου Golf

cars

Στην Αθήνα η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Mazda 2

cars

Το Ford Fiesta ανανεώνεται και γίνεται υβριδικό

cars