CARSNEWS
NEW MODELS

Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Kyle Larson για ρατσιστική συμπεριφορά! (video)

Λένε ότι «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος». Και πως μια στιγμή είναι αρκετή, ώστε να σε στείλει από το ζενίθ στο ναδίρ. Ο Kyle Larson μάλλον κατάλαβε για τα καλά πως θα πρέπει να σκέφτεται πριν μιλήσει, καθώς ένα λάθος που έκανε κατά τη διάρκεια αγώνας εικονικής πραγματικότητας με αυτοκίνητα τύπου NASCAR ενδέχεται να έχει τρομακτικές συνέπειες για την καριέρα του.

Ο 27άχρονος Καλιφορνέζος, η μητέρα του οποίου είναι Αμερικανογιαπωνέζα, εξετράπη, όταν λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα κι ενώ νόμιζε πως υπήρχε πρόβλημα με τη σύνδεσή του, χρησιμοποίησε ρατσιστικό χαρακτηρισμό.

Όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, πρόβλημα επικοινωνίας όχι μόνο δεν υπήρχε, αλλά την έκφραση του Larson την άκουσαν όλοι όσοι ήταν συνδεδεμένοι με το Twitch και παρακολουθούσαν τον virtual αγώνα.

Φυσικά οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με το NASCAR να ανακοινώνει άμεσα πως όχι μόνον αναστέλλεται η αγωνιστική άδεια του Larson, αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσει και ειδικό πρόγραμμα συμπεριφοράς. Στον ίδιο δρόμο πορεύτηκε και η ομάδα του, η Chip Ganassi, «παγώνοντας» το συμβόλαιο με τον οδηγό της και φυσικά ανακοινώνοντας πως για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η τιμωρία, δεν θα πληρώνεται ο Larson.

Ενδεχομένως αυτό που θα «πονέσει» περισσότερο τον έμπειρο οδηγό, όμως, είναι ότι όλοι οι μεγάλοι υποστηρικτές του, όπως η Chevrolet, τα McDonalds, η τράπεζα Credit One, η AdventHealth και η First Data ανακοίνωσαν πως είτε ανέστειλαν, είτε ακύρωσαν τα χορηγικά προγράμματά τους προς τον Larson.

Προφανώς στενοχωρημένος από αυτό που συνέβη αλλά και από τις συνέπειες της πράξης του, ο Larson έκανε μία ανάρτηση 42’’ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου ανέφερε: «Απλά θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Χθες το βράδυ έκανα ένα λάθος και είπα μια λέξη, την οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να είχα εκστομίσει και δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό. Δεν έχω μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο. Είναι κάτι πολύ άσχημο αυτό που είπε. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, την κοινότητα του NASCAR και ειδικά για την Αφροαμερικανική κοινότητα. Γνωρίζω πως η ζημιά ενδεχομένως να μην επανορθώνονται και θα συμβιβαστώ με αυτό. Απλά θέλω να σας πω πόσο πολύ λυπάμαι κι ελπίζω όλοι να είστε ασφαλείας σε αυτή την τρελή εποχή που διανύουμε».

pic.twitter.com/RPsp7ARIea

— Kyle Larson (@KyleLarsonRacin) April 13, 2020

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Teaser για το ανανεωμένο Hyundai Kona

cars

O Κen Block με ηλεκτροκίνητο Ford Fiesta στο Rallycross

cars

Η Jeep αναβιώνει το θρυλικό Wagoneer

cars

Η Mitsubishi δεν βιάζεται να επενδύσει στο νέο κλάδο της Renault για τα EV

cars

Η McLaren προσβλέπει στην Ασία και στα υβριδικά

cars

Πόση είναι η περιουσία του Elon Musk;

cars

Ποιος πιλότος της Formula 1 δαπάνησε 6 εκατομμύρια δολάρια για δύο supercars;

cars

Η Mercedes-AMG θα πάρει πίσω το ρεκόρ στο ring από την Porsche Panamera!

cars

Τα κινητά της apple ξεκινούν να ανοίγουν αυτοκίνητα!

cars