CARSNEWS
NEW MODELS

Δειτε το σχεδιαστικό λάθος του Tesla Model Y που θα “λατρέψουν” οι ασφαλιστικές

Η σχεδίαση ενός νέου αυτοκινήτου είναι μία σύνθετη υπόθεση που αφορά όχι μόνο την εμφάνιση και την αεροδυναμική του αλλά υπάρχουν και αρκετές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν εύκολη (ή δύσκολη) τη ζωή του ιδιοκτήτη του.

Στην περίπτωση του Tesla Y, παρατηρητικοί συνάδελφοι στο εξωτερικό σημείωσαν κάτι που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Όπως βλέπετε από την φωτογραφία, ο σχεδιαστής του αυτοκινήτου προτίμησε να “τελειώσει” την πόρτα του πορτ-μπαγκάζ  μέσα στον πίσω προφυλακτήρα.

Είναι κάτι που αποφεύγεται για λόγους προφανείς. Αν υπάρξει έστω και ένα ελαφρύ τρακάρισμα σ’ αυτό το σημείο, σε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα πρέπει να φτιαχτεί μόνο ο προφυλακτήρας. Στην περίπτωση του Tesla θα πρέπει να επισκευαστεί και η πόρτα.

Ο σχεδιαστής προφανώς είδε μόνο τα πλεονεκτήματα της πιο εύκολης φόρτωσης, δεν είναι όμως τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται στην “κακιά” στιγμή. Το κόστος επισκευής πλέον εκτοξεύεται, κάτι που στην Αμερική θα ανεβάσει σημαντικά τα ασφάλιστρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου μοντέλου.

Αντίστοιχη σχεδίαση έχει και το Model X αλλά και η Jaguar I Pace, όμως σ’ εκείνες τις περιπτώσεις ο προφυλακτήρας είναι αρκετά ψηλότερα και σίγουρα δεν θα έχει τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα σε μία οπίσθια σύγκρουση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με μηδενικό αποτύπωμα CO2 η Ford, μέχρι το 2050

cars

Η σωστή φροντίδα των μπαταριών Start – Stop

cars

Το VW Golf Manhart RS 450 είναι ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

cars

Με κινητήρα 2,5 λίτρων το Subaru XV

cars

Η Lamborghini αποκαλύπτει το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της ιστορίας της

cars

Η Bugatti αναβάλλει την απόφαση για προσιτότερο μοντέλο

cars

Το υπερφυσικό Ford Raptor ντύνεται στα χρώματα του πολέμου

cars

Τετρακίνηση και έως 306 ίπποι για το ηλεκτροκίνητο crossover της Skoda

cars

Υπάρχει περίπτωση να διευρύνει η Alfa Romeo την GTA γκάμα της;

cars