CARSNEWS
F1 & RACES

Δεν δεσμεύεται μακροπρόθεσμα στην F1 η Mercedes

Μπορεί η προτεινόμενη Συμφωνία Ομονοίας που συζητούν αυτές τις ημέρες οι εμπλεκόμενοι στη Formula 1 να αφορά ορίζοντα πενταετίας, ωστόσο η Mercedes-AMG F1 φαίνεται να μην υιοθετεί τόσο μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Σύμφωνα με τον Ralf Bach και τη Bianca Garloff, αμφότεροι καταξιωμένοι Γερμανοί δημοσιογράφοι με πολλά χρόνια εμπειρίας στα paddock, αξιόπιστη πηγή επιβεβαίωσε πως η Mercedes προς το παρόν δεσμεύεται μόνο για το 2021.

Διόλου τυχαία, στο περιθώριο των αγώνων που έγιναν στην πίστα του Σίλβερστον, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της εταιρείας από τη Στουτγάρδη, Toto Wolff, δήλωνε στα media πως αποτελούν το μεγαλύτερο θύμα των προτεινόμενων εμπορικών όρων της συμφωνίας για την περίοδο 2021-2025. Ρίχνοντας βέλη για διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τη Ferrari.

wolff-au17-media-a1000x600

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού Sport1, αναμένεται η χρυσή τομή να βρεθεί στην ύπαρξη ειδικού όρου στη νέα Συμφωνία Ομονοίας, που θα επιτρέπει σε ομάδες/κατασκευαστές να αποχωρούν στο τέλος κάθε σεζόν και πως η «συμφωνία» θα αφορά στους όρους παρουσίας έως το 2025.

Πάντως κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό το σενάριο αποχώρησης της εργοστασιακής ομάδας της Mercedes, με τους Γερμανούς να συνεχίζουν ως προμηθευτής υβριδικών μηχανών.

Όλα αυτά ενώ η μάρκα με σήμα το αστέρι, δημιούργησε την πιο επιτυχημένη ομάδα όλων των εποχών, καθώς μετρά έξι συνεχόμενα νταμπλ με τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές. Και βρίσκονται καθοδόν για το έβδομο.

hamilton-bottas-70thanniversary-b1000x600

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του GP 70ης Επετείου

O Hamilton πήγαινε με 230km/h με 3 ελαστικά!

F1 GP 70ης Επετείου: O Verstappen νίκησε τις Mercedes!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF21 (video)

cars

Formula1: Συνέχεια στην Ιαπωνία την Κυριακή 7 Απριλίου

cars

O νέος ταύρος για πρώτη φορά στην πίστα (video)

cars

Ο Κιάνου Ριβς στην παρουσίαση και αφήγηση του ντοκιμαντέρ για την ομάδα της Formula1 του Ρος Μπράουν

cars

Τίτλοι τέλους για Hulkenberg;

cars

Αυτή είναι η νέα ομάδα που κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στην F1

cars

GP Πορτογαλίας: Στην Pole Position ο Bottas!

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Aston Martin chief admits concerns about Fernando Alonso’s new F1 contract

cars