CARSNEWS
F1 & RACES

Δεν είναι δεδομένο πως η F1 αρχίζει στις 5 Ιουλίου

Κόντρα στους πιασάρικους τίτλους ΜΜΕ που δυστυχώς είδαμε και στα μέρη μας, προς το παρόν δεν έχουμε επίσημο καλεντάρι για τη Formula 1.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Liberty Media, πάντα σε συνεργασία με τη FIA, έχει καταστρώσει και μοιραστεί ένα πλάνο. Στόχος της είναι η σεζόν του 2020 να ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου, με το αυστριακό Grand Prix στο Red Bull Ring.

Ξέρουμε πως οι πρώτοι -τουλάχιστον- αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, πως κάποιες πίστες θα φιλοξενήσουν back-to-back αγώνες, πως θα δούμε αναπάντεχες εισόδους στο καλεντάρι (βλ. Χόκενχαϊμ) αλλά όλα αυτά, ακόμα είναι θεωρητικά.

Κι επειδή προφανώς οι παραπληροφόρηση κάποιων ΜΜΕ μπερδεύει το κοινό, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Jean Todt, αποσαφήνισε τα πράγματα.

«Αυτή τη στιγμή το πλάνο θέλει το παγκόσμιο πρωτάθλημα να ξεκινά επί ευρωπαϊκού εδάφους στις αρχές Ιουλίου. Όμως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για αυτό. Πρέπει να αναλύουμε τις εξελίξεις σε ότι αφορά την πανδημία, να εναρμονιστούμε με τις κινήσεις των κυβερνήσεων κι όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν τις αποφάσεις μας. Δεδομένων των συνθηκών, πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Θέλησή μας είναι οι αγώνες να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό αλλά σίγουρα έχουμε προτεραιότητα την ασφάλεια όλων», είπε ο Todt στο Sky Sport.

Καθώς όμως ο καιρός περνάει, αναμένεται μέσα στο Μάιο να έχουμε μία πιο σαφή εικόνα σχετικά με το πως θα κυλήσουν τα πράγματα σχετικά με το πρόγραμμα αγώνων του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

O Horner κλείνει την πόρτα για Vettel

Ένας χρόνος χωρίς τον Niki Lauda

Ο Hamilton είναι ο πλουσιότερος Βρετανός αθλητής!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ημερομηνία αποκαλυπτηρίων της νέας Renault

cars

Φουλ επίθεση της McLaren στη Ferrari

cars

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen των ρεκόρ!

cars

F1: Πράσινο φως για τους αγώνες σπριντ μέσα στο 2021!

cars

Ποινή για αλλαγή κινητήρα στον Hamilton, αλλάζουν οι ισορροπίες στην Τουρκία (vid)

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (17/09/2023)

cars

Σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση η F1

cars

Γιατί η νέα βάση της Honda στη Βρετανία είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του παζλ της Aston Martin F1 το 2026

cars

The Formula 1 Grand Prix in Las Vegas offers the most expensive experience of all time

cars