CARSNEWS
NEW MODELS

Δεν θα πιστεύετε πόσα κερδίζει η Ferrari από κάθε αυτοκίνητό της!

Αν και το 2019 έκλεισε με στασιμότητα για την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, αυτό δεν φαίνεται να άγγιξε την Ferrari, η οποία έφθασε στις 10.131 μονάδες. Και τα κέρδη της ήταν ακόμα πιο σημαντικά, σύμφωνα με το site Fiat Group World.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του συγκεκριμένου site, η εταιρία δουλεύει με κέρδος 23,2% στα αυτοκίνητά της, κάτι που αντιστοιχεί στο ποσό των 86.369 ευρώ κατά μέσο όρο. Αν και ελαφρά πεσμένο αυτό το ποσό σε σχέση με το 2019 που ήταν στα 86.601 ευρώ, το συγκεκριμένο site υποστηρίζει ότι η Ferrari κατάφερε αυτό το επίτευγμα χάρη στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, στην προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς αλλά και στο πολύ έξυπνο και επιθετικό μάρκετινγκ.

Στο site αναφέρονται και κάποια συγκριτικά μεγέθη για να αντιληφθούμε την τεράστια επιτυχία της Ferrari. Για παράδειγμα υποστηρίζει ότι η BMW χρειάζεται να πουλήσει περίπου 30 αυτοκίνητα για να βγάλει το κέρδος που βγάζει από την πώληση ενός η Ferrari. Η VW θα έπρεπε να πουλήσει 56 και η Mercedes 67 για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για την Ford είναι 908 αυτοκίνητα και για τη Nissan 928 αυτοκίνητα. 

Πάντως το 2019 ήταν χρονιά ορόσημο για την Ferrari, καθώς ήταν πρώτη φορά που ξεπέρασε τις 10.000 μονάδες, με έσοδα 3,766 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 10,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική ήταν οι αγορές που σημείωσε μεγάλη άνοδο, ενώ στις ΗΠΑ είχε μία μικρή κάμψη.

Το 2019 ήταν μία χρονιά που παρουσίασε και αρκετά μοντέλα, κάτι που δεν αναμένεται για το 2020 (μετά και την πανδημία μάλιστα) και όλοι έχουν πλέον στραμμένα τα βλέμματά τους στην εμφάνιση του SUV που θα απογειώσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της εταιρίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Knight Vision R: Με αγάπη από την Αμερική και με 1.000 άλογα!

cars

Η Lamborghini αποκαλύπτει το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της ιστορίας της

cars

Το νέο Toyota Yaris μετασχηματίζεται σε SUV

cars

Φτιάξτο μόνο σου: Εξάτμιση-πολυβόλο για Lada και όχι μόνο (Video)

cars

Στη Βαλένθια ο Λευτέρης Αυγενάκης για συζητήσεις με το MotoGP!

cars

Γεύση από νέο Seat Leon Cupra!

cars

Με 350 ίππους το MINI John Cooper Works GP της Manhart

cars

Επίσημο: Το νέο Hyundai i20 N δοκιμάζεται στα χιόνια (video)

cars

H Mercedes G63 ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό στη ρωσική στέπα (Video)

cars