CARSNEWS
NEW MODELS

Δεν χάνει ούτε στην Αγγλία η Mercedes

Η Mercedes έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Κι όλα δείχνουν πως μόνον αν… αυτοκτονήσει δεν θα προσθέσει ακόμα δύο νίκες, στους αγώνες αυτής και της επόμενης εβδομάδας στο Σίλβερστοουν.

Η ανάλυση των δεδομένων της ιστορικής βρετανικής πίστας είναι συντριπτική υπέρ της Mercedes. Το Σίλβερστοουν είναι μία πίστα 5,891 χιλιομέτρων, στο 57% της οποίας οι πιλότοι κινούνται τέρμα γκάζι. Και σε αυτόν τον τομέα η Mercedes κυριαρχεί του ανταγωνισμού.

Έχει συνολικά 18 στροφές, η πλειοψηφία των οποίων χαρακτηρίζεται ως «low speed». Και σε αυτόν τον τομέα η γερμανική ομάδα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, με τη Red Bull, ωστόσο, να βρίσκεται αρκετά κοντά.

Είναι πίστα στην οποία γίνονται προσπεράσεις, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα «κλασσικά» σημεία, στις στροφές 3 (Village), 6 (Aintree), 15 (Stowe) και 16 (Vale).

Επίσης, οι αγώνες στο Σίλβερστοουν δεν κρίνονται σε τομείς όπως το σασί και η κάθετη δύναμη, αλλά στην ισχύ του κινητήρα. Επίσης το DRS και το σωστό φρενάρισμα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αγώνων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Jaguar θα παρουσιάσει ένα νέο, πιο μικρό και προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

cars

Γιατί αυτό το VW Scirocco να μην έμπαινε στην παραγωγή;

cars

Subaru: ηλεκτρικά το 40% των πωλήσεών της ως το 2030

cars

Ford Focus: Η ιστορία ενός best seller

cars

Νέο Honda Civic Type R: Ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά

cars

Πώς η τεχνολογία V2X μπορεί να απογειώσει την ασφάλεια των αυτοκινήτων

cars

Στην Ελλάδα η απόλυτη καυτή έκδοση του Defender

cars

Η Ultimate HGLS της Hofele είναι ίσως η πλέον πολυτελής GLS

cars

Τρικύλινδρο και με 200 ίππους το νέο Ford Puma ST

cars