CARSNEWS
NEW MODELS

Δεύτερη νιότη για το Hummer με ηλεκτρικό DNA

Και στα σίγουρα πολύ πιο «καθαρό» αφού η General Motors σχεδιάζει να επαναλανσάρει το Hummer όχι με κάποιο πολύ-κύλινδρο μηχανικό σύνολο αλλά με ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Ναι, σωστά διαβάσατε, το νέο Hummer θα είναι ηλεκτρικό αφού μόνο έτσι μπορεί να ξαναζωντανέψει και να επιστρέψει στους δρόμους περιοχών με έντονα επιβαρυμένο περιβάλλον (π.χ. Καλιφόρνια).

Μάλιστα το Hummer δεν θα είναι απλά ένα όχημα μηδενικών ρύπων, αλλά θα έχει και το στιλ ενός pickup. Η GM θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα πετύχει διπλό κίνητρο αφού τα ημιφορτηγά φιγουράρουν στις κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων στην βορειοαμερικανική ήπειρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πρώτη ανακοίνωση της επιστροφής του Hummer θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου με αφορμή το Super Bowl που χτυπά κόκκινο σε τηλεθέαση. Εκείνη την περίοδο σημειώνεται ο μεγαλύτερος διαφημιστικός τζίρος στις ΗΠΑ και την παρουσίαση θα κάνει ο James Lebron, το αστέρι του NBA.

Η GM έχει αρκετά μεγάλες προσδοκίες που θα επιχειρήσει να κάνει το Hummer ένα ανεξάρτητο σήμα, όπως στην περίπτωση της Corvette. H αμερικανική εταιρία είχε ιδρυθεί το 1992 και το 1998 πέρασε στην ιδιοκτησία της GM. Το 2010 τερματίστηκε εντελώς η παραγωγή αυτοκινήτων και το τελευταίο μοντέλο ήταν ένα H3.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η «αγία τριάδα» εγγυάται το μέλλον της Formula 1!

cars

Renault: Πληροφορίες για τα υβριδικά Clio και Captur plug-in

cars

O Αμερικανός με τα 42 Volkswagen

cars

Θα μπορούσε να υπάρξει ηλεκτρικό Suzuki Jimny με 2 κινητήρες;

cars

Επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη με ηλεκτρικό

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – 2η Μέρα (1ο loop): Μαζί στην κορυφή Neuville-Evans, δράμα με τον Sordo

cars

Το EmbraerΧ Pulse eVTOL Concept είναι απίθανο από κάθε άποψη (video)

cars

Δεύτερη νιότη για το Picanto της Kia

cars

Αυτή η A-Class μπορεί να πιάσει τα 322 km/h!

cars