CARSNEWS
F1 & RACES

Δε θα γίνει το GP Αυστραλίας!

Έστω και με σημαντική καθυστέρηση, η Formula 1 πήρε τη σωστή απόφαση να αναβάλει το Grand Prix της Αυστραλίας!

Καθώς ένα μέλος της βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, η McLaren ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (σε ώρα Αυστραλίας) πως αποσύρεται από την πρεμιέρα της νέας σεζόν της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολούθησαν αρκετές ώρες αβεβαιότητας, συνεχών διαβουλεύσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς και αντικρουόμενων διαρροών αλλά τελικά, πρυτάνευσε η λογική και ο αγώνας αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με το motorsport.com, υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων των δέκα ομάδων, της F1 και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Εκεί η FIA φέρεται να έριξε το μπαλάκι στις ομάδες τονίζοντας πως θα αποδεχθεί την απόφαση της πλειοψηφίας. Κι αυτή τελικά ήταν να σηκώσουν… χειρόφρενο στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Όλα αυτά ενώ σε μία εβδομάδα έχουμε το Grand Prix του Μπαχρέιν, το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, οι λόγοι που οδηγούν στην ματαίωση του αγώνα της Μελβούρνης δεν μπορούν παρά να φέρουν την ίδια μοίρα και για τον αγώνα στο «Στολίδι του Κόλπου».

Σε μία παράλληλη… σκακιέρα, ο CEO της F1 Chase Carey, βρισκόταν χθες στο Βιετνάμ όπου είχε διαβουλεύσεις με τους διοργανωτές του αγώνα στο Ανόι καθώς και εκπροσώπους της κυβέρνησης, αναζητώντας λύση η οποία είναι αδύνατον να βρεθεί.

Έτσι, με το Grand Prix της Κίνας να έχει επίσης αναβληθεί, δεν αποκλείεται η φετινή σεζόν να αρχίσει τελικά επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, με τον αγώνα του Ζάντβοορτ να είναι προγραμματισμένος για τις 3 Μαΐου.

Τέλος, ένα άλλο ερωτηματικό αφορά στο πως οι αναβληθέντες αγώνες θα βρουν ξανά θέση στο καλεντάρι. Μία λύση είναι να μειωθεί το καλοκαιρινό διάλειμμα, μία άλλη να επεκταθεί η σεζόν και τον Δεκέμβριο.

Αλλά ας αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα τη φορά…

Υ.Γ. Όλα αυτά ενώ 03.49 ώρα Αυστραλίας, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την F1 ή τη FIA.

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Disney+: Πρωτότυπες σειρές και ταινίες για όλους τον Νομέβριο

cars

Ρεκόρ αγώνων τη νέα χρονιά στην F1

cars

Χόρνερ: «Τυχερή η δεύτερη θέση του Χάμιλτον»

cars

Οι υπέρμαχοι του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

cars

FIA: Διορισμός κομισάριου για την F1

cars

Το νέο αυτοκίνητο του Kimi Raikkonen

cars

F1 GP Βελγίου: Υπόθεση Ferrari το FP1

cars

Ανατριχιαστικό video: Απίστευτο το πως σώθηκε από αυτό το ατύχημα…

cars

F1 GP Στυρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars