CARSNEWS
AUTONEWS

Διέρρευσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Hyundai Ioniq 5.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές ημέρες από την ανακοίνωση της Hyundai ότι το αμιγώς ηλεκτρικό, Ioniq 5, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις αρχές του νέου έτους και κάποιος στην Αυστραλία πρόλαβε να κάνει την πρώτη γκάφα. Κάποιος πάτησε το λάθος κουμπί (τρόπος του λέγειν) και ανέβασε την online πλατφόρμα κρατήσεων για την “First Edition” έκδοση, μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Μερικές ώρες αργότερα η σελίδα κατέβηκε αλλά όχι πριν προλάβει ένα μέσο να κρατήσει μερικές εικόνες.

Υποθέτουμε ότι η First Edition είναι μία από τις πλέον “φορτωμένες” από πλευράς εξοπλισμού και σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα με την συνδυαστική ιπποδύναμη τους να ανέρχεται στα 313 άλογα. Έτσι, συνυπολογίζοντας και τα οφέλη της ηλεκτρικής τετρακίνησης, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα ενώ χάρη στην μπαταρία των 58 kWh, η μέγιστη αυτονομία αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα στον WLTP κύκλο. Προαιρετικά, θα είναι διαθέσιμη και μία μεγαλύτερη μπαταρία, 73 kWh, η οποία θα παρέχει εμβέλεια 550 χιλιομέτρων ενώ επιστρέφουν και τα ηλιακά πάνελς που είδαμε για πρώτη φορά στο Sonata Hybrid.

Το Ioniq 5 έχει χτιστεί πάνω σε μία προηγμένης τεχνολογίας αρχιτεκτονική 800 V που επιτρέπει στην μπαταρία να φορτιστεί στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε μόλις 18 λεπτά ενώ όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κορεατική φίρμα, παρέχει δυνατότητες “vehicle-to-load” ή “V2L” εν συντομία δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να επιστρέφουν, τρόπο τεινά, την αποθηκευμένη ενέργεια στις μπαταρίες πίσω στο δίκτυο κατά τις ώρες υψηλής ζήτησης. Περισσότερες, επίσημες ελπίζουμε, πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

The post Διέρρευσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Hyundai Ioniq 5. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Abarth Classiche 500 Record Monza’58 – Κλασικά όμορφο

cars

Ford Kuga plug-in hybrid. Εξηλεκτρισμένο μεν, Ford δε

cars

Volvo. Πηγαίνει την ασφάλεια σε άλλο επίπεδο

cars

Amarok vs Land Cruiser vs Discovery vs Wrangler. Το ενδιαφέρον της ποικιλομορφίας.

cars

Nέο Volkswagen Tiguan Allspace. Ήρθε

cars

Toyota GR 86. Ο νέος είναι ωραίος…

cars

Το τελευταίο αντίο στον θρυλικό “σκαραβαίο” είναι και το πιο συγκινητικό.

cars

Honda NT 1100 – Για ταξίδια

cars

Volkswagen e-Bulli. Όταν το κλασικό συναντά την τεχνολογία!

cars