CARSNEWS
AUTONEWS

Διέρρευσε το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e!

Με την ίδια φιλοσοφία αλλά σαφώς πιο σύγχρονα και premium υλικά, η Fiat είναι έτοιμη να αποκαλύψει στον κόσμο το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό 500e. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ιταλικού, ηλεκτρικού supermini βρήκαν τον δρόμο τους για το διαδίκτυο και από εκεί, για τις οθόνες μας και αυτό που βλέπουμε είναι το… αναμενόμενο – με την καλή έννοια.

Η Fiat μπορεί να χρησιμοποιεί μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αλλά το παρουσιαστικό του 500e είναι γνώριμο και ταυτόχρονα μοντέρνο. Είναι σαφές ότι στόχος των designers της ιταλικής φίρμας ήταν να συνδυάσουν τα ρετρό χαρακτηριστικά του Fiat 500 με σύγχρονες πινελιές που ταιριάζουν με τον χαρακτήρα ενός πραγματικά μοντέρνου, ηλεκτρικού μοντέλου. Έτσι, από τις εικόνες που έχουμε στην διάθεση μας ξεχωρίζουν τα ολοκαίνουρια και μάλλον full-LED φωτιστικά σώματα εμπρός και η “κλειστή” γρίλια που δεν φιλοξενεί το σήμα της Fiat, αλλά το λογότυπο του 500e. Αυτή είναι μία πρακτική που χρησιμοποιεί η Fiat όταν θέλει να υπερτονίσει πως το αυτοκίνητο που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό στο οποίο βασίζεται – κίνηση marketing και ουσίας.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στην καμπίνα όπου δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κάποιος το ολοκαίνουριο ταμπλό που φιλοξενεί μία μεγάλη οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης αλλά και το νέο τιμόνι με τις δύο ακτίνες του, μπροστά από έναν αμιγώς ψηφιακό πίνακα οργάνων. Για άλλη μία φορά, βλέπουμε την επιτυχημένη μίξη μίας γνώριμης εικόνας (αυτής του Fiat 500) με μοντέρνες πινελιές.

Το μεγάλο ερωτηματικό όμως παραμένει και το όνομα του είναι κινητήριο σύνολο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα, ούτε την εμβέλεια που θα χαρίζουν οι μπαταρίες. Όπως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την τιμή του Fiat 500e όταν αυτό λανσαριστεί στην αγορά. Η Fiat στοχεύει σε περίπου 80.000 πωλήσεις του ηλεκτρικού supermini ετησίως ενώ πέρυσι τέτοια εποχή, ο επικεφαλής της εταιρίας, Olivier Francois, υπαινισσόταν πως το 500e θα έβγαινε στην αγορά στα €30.000  περίπου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Honda Civic. Ώρα για ανανέωση

cars

Ο Francois Leboine επικεφαλής σχεδιασμού των Fiat και Abarth.

cars

Άλλη μία γρήγορη ματιά στο νέο, ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda.

cars

Alpha Motor Ace. Φανταστικά ρετρο-χαριτωμένο.

cars

Mercedes-AMG GLE 63 Coupe. Με την παραδοσιακή συνταγή!

cars

Subaru WRX STI EJ20 Final Edition. Το κύκνειο άσμα ενός εμβληματικού κινητήρα!

cars

Βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Η τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα

Bury

Skoda. Με ένα κλικ ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα σε προνομιακές τιμές

cars

«Οργιάζει» η συμμορία που «γδύνει» smart στον Πειραιά

cars