CARSNEWS
AUTONEWS

Διαθέσιμες και με αυτόματο κιβώτιο οι Porsche 718 Cayman GT4 και Boxster Spyder.

Η Porsche ανακοίνωσε ότι 4 διαφορετικές εκδόσεις που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά διαθέσιμες με το 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο της, θα προσφέρονται πλέον και με το εξαιρετικό 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK). Η είδηση αφορά στις 718 Cayman GT4, 718 Boxster Spyder και 718 Boxster/Cayman GTS 4.0, σε μία προσπάθεια της γερμανικής εταιρίας όχι μόνο να προσφέρει μία ταχύτερη εναλλακτική για όποιον προτιμά τις αστραπιαίες αλλαγές του PDK αλλά και να αυξήσει τις πωλήσεις των εν λόγω εκδόσεων “ανοίγοντας” ένα διαφορετικό target group αφού έχει εξαντλήσει τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του μηχανικού κιβωτίου.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Porsche, οι 718 Cayman GT4 και Boxster Spyder των 420 ίππων ολοκληρώνουν το σπριντ στα 100 km/h μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από τα “αναλογικά” alter ego τους (δηλαδή σε 3,9 δευτερόλεπτα) και αγγίζουν τα 200 km/h σε μόλις 13,4 δευτερόλεπτα ή 0,4 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τις αντίστοιχες εκδόσεις με το μηχανικό κιβώτιο. Ανάλογες είναι οι βελτιώσεις και στις 718 Cayman/Boxster GTS 4.0 των 400 ίππων, αλλά με αυτές να κάνουν το 0-100 σε 4,0 δευτερόλεπτα και το 0-200 σε 13,7 δευτερόλεπτα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι αυτόματες Spyder και GT4 επωφελούνται και από διαφορετικές ρυθμίσεις στο μπλοκέ διαφορικό βελτιώνοντας την πρόσφυση και αυξάνοντας την οδηγική απόλαυση.

Η Porsche όμως προχώρησε και σε μία πολύ μικρή ανανέωση ολόκληρης της “718” οικογένειας μοντέλων της, αντικαθιστώντας το χαρακτηριστικό Alcantara με ένα υλικό που ονομάζεται Race-Tex και βασίζεται σε αυτό που χρησιμοποιείται σε αγωνιστικά καθίσματα. Η εταιρία αναφέρει ότι “αναπνέει” καλύτερα και προσφέρει καλύτερη στήριξη ενώ στην παλέτα των διαθέσιμων χρωμάτων προστίθεται και το “Python Green” χρώμα. Τέλος, η 718 Spyder θα μπορεί να εξοπλιστεί και με ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών για τους τροχούς του πίσω άξονα, ένα “προνόμιο” που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικότητα της 718 Cayman GT4.

The post Διαθέσιμες και με αυτόματο κιβώτιο οι Porsche 718 Cayman GT4 και Boxster Spyder. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Έπεσε οροφή εξέδρας στην πίστα του Ιντερλάγκος – Στοπ στις κατατακτήριες λόγω καιρικών συνθηκών

cars

Skoda Kamiq Monte Carlo στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

cars

Ford Kuga Graphite Tech Edition: Με ιδιαίτερη σχεδίαση και στάνταρ προηγμένα συστήματα οδήγησης

cars

Mini Countryman by X-raid. Γεύση από Dakar…

cars

Στις αρχές του 2021 η ισχυρότερη, BMW M5 CS.

cars

Ford F-150 Lightning. Ο βασιλιάς των pickup στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

cars

Ford. Πόσο και που επηρεάζει ο εσωτερικό φωτισμός των οχημάτων

cars

Επιδρομή ισραηλινών δυνάμεων σε 12ώροφο κτήριο στη Ράφα μέσα στη νύχτα – Δεκάδες οικογένειες έμειναν άστεγες

cars

Πρώην υπάλληλος της Tesla «καίει» τον Έλον Μασκ – «Ο αυτόματος πιλότος των αυτοκινήτων της εταιρείας δεν είναι ασφαλής»

cars