CARSNEWS
AUTONEWS

Διαθέσιμες και ως ηλεκτρικές οι επόμενες BMW 5 Series και BMW X1.

Η BMW θέλει να παρουσιάσει 25 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2023 και ήδη έχουμε δει δείγματα της υλοποίησης αυτής της στρατηγικής αλλά όσο περνά ο καιρός, τόσο το πλάνο που έχει καταστρώσει η γερμανική εταιρία θα ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η ανακοίνωση ότι τόσο η επόμενη γενιά της 5 Series όσο και αυτή της X1 θα αποκτήσουν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις ώστε να βοηθήσουν την BMW να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπών ρύπων του στόλου της κατά 30% τουλάχιστον, μέχρι το 2030.

Προς το παρόν, η εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες και είναι απόλυτα λογικό καθώς απέχουμε κάποια χρόνια από την παρουσίαση των νέων μοντέλων και πολλά μπορούν να αλλάξουν στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού μέχρι τότε. Η λογική με βάση τα δεδομένα αυτή την στιγμή λέει ότι για την κίνηση των ηλεκτρικών 5 Series και X1 θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί το κινητήριο σύνολο που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην πρόσφατη iX3, με έναν ηλεκτροκινητήρα 282 ίππων και 400 Nm ροπής να κινεί τους τροχούς του πίσω άξονα και μία μπαταρία 80 kWh να χαρίζει αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων.

Ως μία premium αυτοκινητοβιομηχανία, φιλοδοξούμε να ηγηθούμε στην βιωσιμότητα. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη εδώ και τώρα και κάνουμε αυτά τα θέματα κεντρική στην μελλοντική στρατηγική κατεύθυνση μας.

Δήλωσε ο επικεφαλής της BMW, Oliver Zipse, συμπληρώνοντας ότι το πλάνο της εταιρίας δεν περιορίζεται μόνο στο λανσάρισμα των νέων, εξηλεκτρισμένων μοντέλων αλλά και στον έλεγχο των προμηθευτών που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα συμβόλαια με εταιρίες που έχουν χαμηλότερο “αποτύπωμα” για να μην ακυρωθούν οι πρόοδοι που θα σημειωθούν από άλλους τομείς στην αλυσίδα της παραγωγής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Διέρρευσε η BMW 5 Series facelift!

cars

Η Ford σταματά την παραγωγή στη Βραζιλία έπειτα από 101 χρόνια!

cars

Survivor: Της έκαναν σαφές πως δεν την θέλουν στην ομάδα και την έριξαν στην αρένα των υποψηφίων

cars

Ford. Μία ενδιαφέρουσα έκθεση για το 2021

cars

Τι αλλάζει στη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας – Τι αναφέρει διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

cars

Οι ετοιμασίες των αγροτών στο Κιλελέρ για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

cars

Audi: Οι Μ.Ε.Κ. έχουν μέλλον ακόμα.

cars

Dacia Duster facelift. Ανανέωση με ουσία.

cars

Ηλέκτρα – Spoiler: Ο Βρεττός ανακαλύπτει την παράνομη σχέση της Ηλέκτρας

cars